Squidguard destination
-
merhaba arkadaşlar squidguard da destination alanına girilecek sitelerin domain ve url lerini girdim sadece oralara erişim yapılıyor lakin bir domain ve link daha girmem lazım fakat birturlü kabul etmiyor
The following input errors were detected:
* DEST 'blk_standart': Item '193.202.18.9' is not a domain.
verdigi hata bu lakin ip olarak girdigim çok domain var erişim yapılacak link ise
http://193.202.18.9:8080/netdata/prvprga.ndm/input bu
bir fikri olan varmı arkadaşlar -
Firewall > Rules tarafında bir sıkıntı olmasın. Tüm siteleri kapattım ben de. Hiç bir siteye giremiyorum. Fakat senin Anadolu Sigorta sayfası açılıyor. Portlardan mı acaba?
Default yada ACL kısmındaki
Not to allow IP addresses in URL
düğmesi işaretli ise IP adresleri girişlerine izin vermez. Bunu işaretli mi? -
şuanda başka ipler girilmiş durumda onlarda sorun yok 193.202.18.10 ipsi yazılı çalışıyor lakin 193.202.18.9 ipsini birturlü kabul etmiyor anlamadım gitti :(
-
pfsense nin proxy filter kısmıyla ilgili bir sıkıntı var galiba. orada algıladığı 2 hane olması. tek hane yaptığınız için olmuyor büyük olasılıkla.
.9 yerine .09 yapın.dolayısıyla adres girerken de 09 olarak gireceksiniz. Fakat bildiğim kadarıyla pfsense 80 portundan gelenleri 3128 e yönlendiriyor. o arada da proxy filtere gidiyor. sizin 8080 portunun hiç proxy e uğramadan geçmesi gerekir aslında.