• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Load Blancer

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
4 Posts 4 Posters 2.9k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • E
    eyup
    last edited by Jul 30, 2009, 8:35 AM

arkadaşlar selam
    2 Adsl hattım var Load Blancer hakkında bilgim yok sizden ricam  bana detayı ile anlatırmısınız. elimde bunulan sistem 3 eht li pc 2 modem
      müşteriye verdigim int 1. modemle  kendi iç networkumuzda kulandıgımız internet ise 2. modemle dağıtılsın istiyorum.

yapan varmı aranızda..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • T
      tacim
      last edited by Jul 30, 2009, 1:49 PM

Arkadaşım Load Blancer ile ilgili bilgiler Forumda zaten mevcut, biraz forum karıştırırsan itediğin bilgiye ulaşırsın.
      Sen bi kur takıldığın yerde yardımcı oluruz

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

• G
        gunesahmet
        last edited by Aug 4, 2009, 7:01 AM

Load balancing dediğin şekilde çalışmaz. 2 Modemden gelen bağlantıyı hattın yoğunluğuna göre içeriye eşit şekilde dağıtır. Varsayalım 2 adet 8 Mbit lik hattın var bu 16 Mbit lik hattını içerdeki x sayıdaki kullanıcıya kullanıcı başına 16/x şeklinde verecek şekilde dizayn eder. Bu sistemin gelişmişini OpenBSD üstünde kurdum. 1 yıldır sorunsuz çalışıyor. 8 Mbiti 70 makineye dağıtıyorum. öncelik olarak MSN ve Online oyunlara geri kalan bağlantıda web sitelerine gidiyor. Load Balancing de ayar yapmazsanız İnternet Bankacılığını kulllanamazsınız. Bilginize…

• T
          tuzsuzdeli
          last edited by Aug 4, 2009, 1:51 PM

ne yazık ki hattın yoğunluğuna göre bölmze.
          round robin olarak loadbalance yaptığından, örneğin siz 8 megabitlik hattın tamamını kullanacak bir download başlattınız (tek connection açacak şekilde). ardından ben de bir download başlattığımda o da sizin download yaptığınız hatta denk gelirse, ikimizde aynı hattan download yaparız ve diğeri bomboş kalabilir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

4 out of 4
          • First post
            4/4
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
            This community forum collects and processes your personal information.
            consent.not_received