Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Load Blancer

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 4 Posters 2.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      eyup
      last edited by

arkadaşlar selam
      2 Adsl hattım var Load Blancer hakkında bilgim yok sizden ricam  bana detayı ile anlatırmısınız. elimde bunulan sistem 3 eht li pc 2 modem
        müşteriye verdigim int 1. modemle  kendi iç networkumuzda kulandıgımız internet ise 2. modemle dağıtılsın istiyorum.

yapan varmı aranızda..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tacim
        last edited by

Arkadaşım Load Blancer ile ilgili bilgiler Forumda zaten mevcut, biraz forum karıştırırsan itediğin bilgiye ulaşırsın.
        Sen bi kur takıldığın yerde yardımcı oluruz

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

• G
          gunesahmet
          last edited by

Load balancing dediğin şekilde çalışmaz. 2 Modemden gelen bağlantıyı hattın yoğunluğuna göre içeriye eşit şekilde dağıtır. Varsayalım 2 adet 8 Mbit lik hattın var bu 16 Mbit lik hattını içerdeki x sayıdaki kullanıcıya kullanıcı başına 16/x şeklinde verecek şekilde dizayn eder. Bu sistemin gelişmişini OpenBSD üstünde kurdum. 1 yıldır sorunsuz çalışıyor. 8 Mbiti 70 makineye dağıtıyorum. öncelik olarak MSN ve Online oyunlara geri kalan bağlantıda web sitelerine gidiyor. Load Balancing de ayar yapmazsanız İnternet Bankacılığını kulllanamazsınız. Bilginize…

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

ne yazık ki hattın yoğunluğuna göre bölmze.
            round robin olarak loadbalance yaptığından, örneğin siz 8 megabitlik hattın tamamını kullanacak bir download başlattınız (tek connection açacak şekilde). ardından ben de bir download başlattığımda o da sizin download yaptığınız hatta denk gelirse, ikimizde aynı hattan download yaparız ve diğeri bomboş kalabilir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.