Load Blancer
-
arkadaşlar selam
2 Adsl hattım var Load Blancer hakkında bilgim yok sizden ricam bana detayı ile anlatırmısınız. elimde bunulan sistem 3 eht li pc 2 modem
müşteriye verdigim int 1. modemle kendi iç networkumuzda kulandıgımız internet ise 2. modemle dağıtılsın istiyorum.yapan varmı aranızda..
-
Arkadaşım Load Blancer ile ilgili bilgiler Forumda zaten mevcut, biraz forum karıştırırsan itediğin bilgiye ulaşırsın.
Sen bi kur takıldığın yerde yardımcı oluruz -
Load balancing dediğin şekilde çalışmaz. 2 Modemden gelen bağlantıyı hattın yoğunluğuna göre içeriye eşit şekilde dağıtır. Varsayalım 2 adet 8 Mbit lik hattın var bu 16 Mbit lik hattını içerdeki x sayıdaki kullanıcıya kullanıcı başına 16/x şeklinde verecek şekilde dizayn eder. Bu sistemin gelişmişini OpenBSD üstünde kurdum. 1 yıldır sorunsuz çalışıyor. 8 Mbiti 70 makineye dağıtıyorum. öncelik olarak MSN ve Online oyunlara geri kalan bağlantıda web sitelerine gidiyor. Load Balancing de ayar yapmazsanız İnternet Bankacılığını kulllanamazsınız. Bilginize…
-
ne yazık ki hattın yoğunluğuna göre bölmze.
round robin olarak loadbalance yaptığından, örneğin siz 8 megabitlik hattın tamamını kullanacak bir download başlattınız (tek connection açacak şekilde). ardından ben de bir download başlattığımda o da sizin download yaptığınız hatta denk gelirse, ikimizde aynı hattan download yaparız ve diğeri bomboş kalabilir.