FTP SERVER KURULUM
-
Merhaba Pure-Ftpd çalışıyor sanırım ben bir ara bir arkadaşın yardımıyla kurmuşdum çalışmışdı . forumda arama yaparsan pure-ftpd diye kurulum aşamalarını bulabilirsin.
-
Merhaba ;
Aşağıdaki linkten faydalanabilirsin. adem bey ile beraber bu döküman üzerinden kurduğumuzu hatırlıyorum :) . kolay gelsin iyi çalışmalar.
-
Hocam link felan göremedim
-
Aşağıdaki adımlar ile kurabilirsiniz ;
Paket Deposunu tanımlamak için
setenv PACKAGESITE "ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7-stable/Latest/"pkg_add -r puredb
pkg_add -r pure-ftpd
cd /usr/local/etc
cp pure-ftpd.conf.sample pure-ftpd.conf
pure-ftpd.conf dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyin ;
ee pure-ftpd.conf
ChrootEveryone yes
PureDB /usr/local/etc/pureftpd.pdb
Umask 177:077
AllowUserFXP no
CreateHomeDir yes
Bind 1.1.1.1,21( pfsense lan ip adresi ve kullanılmayan bir port. tercihen 21 )
pw groupadd ftpgroup
pw useradd ftpusers -c "SANAL FTP KULLANICISI" -g ftpgroup -d /dev/null -s /sbin/nologin
mkdir /usr/ftpusers
pure-pw useradd ozanus -u ftpusers -d /usr/ftpusers/ozanus -m
Password:
…..Sunucuyu başlatmak için
cd /usr/local/sbin/
chmod 755 pure-config.pl
./pure-config.pl /usr/local/etc/pure-ftpd.conf
FTP Sunucunun her açılışta çalışması için ;
ee /usr/local/etc/rc.d/pureftp.sh
#!/bin/sh
/usr/local/sbin/pure-config.pl /usr/local/etc/pure-ftpd.confDaha fazlası ;
Kullanıcıların verilerine web arabiriminden erişmek isterseniz, aşağıdaki gibi link oluşturabilirsiniz ;
/bin/ln -s /usr/ftpusers/ozanus /usr/local/www/ftpverileri
ve
http://www.bitfolge.de/snif-en.html adresindenki php dosyasını kullanabilirsiniz.
Saygılarımla.
-
öneri ve yardımlarınız için Teşk. ;)
-
dediklerinizi uyguladım ama http://www.bitfolge.de/snif-en.html sayfası boş adres olarak açılıyor. başka nasıl ulaşabilirim.
-
Neden bu kadar zahmetli bir yol izlediğinizi sormak isterim.. içerde bir makineye ftp server kurulup yönlendirme yapılabilecekkken? :)
-
amaç sunucu olarak kullanmak değil… pfsense'den geriye kalan alanı faydalı bir şekilde kullanabilmek.
-
Kullanıcı sayınızı ve data trafiğinizi bilmiyorum ama, firewall/router olarak kuallnılan bir cihaz bu tip servislerin kullanılması pek önerilen şeyler değildir.
-
Kullanıcı sayınızı ve data trafiğinizi bilmiyorum ama, firewall/router olarak kuallnılan bir cihaz bu tip servislerin kullanılması pek önerilen şeyler değildir.
firewall üzerinden aynı anda dosya çekildiğinde ya da büyük boyutlu dosyalar çekildiğinde internet trafiğinizi de kilitleyecektir, sonuçta internet de aynı cihaz üzerinden geçiyor. o yüzden bu konuda tuzsuz a katılıyorum.