pfsenseyi sadece firewall olarak kullanmak
-
merhaba vdsl modemim var ip adresi 192.168.2.1
ben içerde bir windows server var buna port yönlendirme ile direkt erişmek yerine araya windows 10 üzerinde çalışan sanal pfsense ile yönlendirmek istiyorum.pfsense wan ip : 192.168.2.108
psense : lan ip 192.168.2.2öncelikle modemde dmz olarak pfsensenin wan bacagını verdim.
ondan sonra nat tanımladım wan adress olarak ve içerdeki pc nin rdp sine yönlendirdim fakat dışardan erişemiyorum halen nerede bir eksiklik var. teşekkürler -
Wan olarak nat tanımlanmaz. Güvenlik istiyorsanız, Vpn kullanın.
-
Selamlar @ramazan
Öncelikle bayağı bir eksiklik mevcut , sorduğunuz sorudan temel network kurallarına hakim olmadığınızı görüyorum.- LAN ve WAN ip adresleri aynı networkten olamazlar .
Pfsense üzerinde sadece Wan tanımı yaparak istediğinizi yapabilirsiniz ancak bu durumda da modem/router üzerinde statik route tanımı vb daha da karışacak onun yerine şunu yapın. Modemin ip adresini 192.168.3.1 yapın modem üzerinde DMZ ip adresi olarak 192.168.3.2 ayarlayın veya bütün portları 192.168.3.2 ip adresine yönlendirin.
Pfsense Wan ip adresini 192.168.3.2 yapın ve ağ geçidi oalrak da modem ip adresi olab 192.168.3.1 ip adresini tanımlayın. ( bu yukarıda yazdıklarım yerine modemi Bridge mode a alarak pppoe kullanıcı adı ve şifresi ile de internet erişimini sağlayabilirsiniz ki önereceğim bağlantı yöntemi de budur normal şartlarda )
Sonrasında bütün clientlarınız ve sunucularınız
<---->SWITCH<------>PFSENSE<----->MODEM üzerinden internete çıkmaya başlar.
Openvpn yapılandırması yaparak open vpn bağlantısı sonrasında sunucularınıza vb erişim yapabilirsiniz.
- LAN ve WAN ip adresleri aynı networkten olamazlar .
-
@plusbil @cumhuraltan sizlere teşekkür ederim. şimdi bide esasında firewall ile ugrasmak yerine bizim derdimiz dışardan localde ki sunucuya erişmek şuan için openvpn ile baglanıyoruz şifrelemeyi 512 bit yapmıştım agır calışıyor onun yerinde daha düşük şifreleme ile vpn denemek istiyorum cünkü devamlı rule ekle vs cok zaman alcak iş. içerde dosya paylaşımı, cctv,server vs var onlarla ugrsamak cok ugraştırır vpn en iyi hızlı çözüm gibi geliyor bana.