CaptivePortal bandwidth Limit Sorunu
-
Merhaba Arkadaşlar PfSense 2.6.0 sürümü kullanıyorum 3 wan 1 Lan bacağımız şekilde ayarlı LoadBalance Yapılı Gayet Güzel Çalışıyor hız problemi falan yok. tek sıkıntım captiveportal içinde indirme ve yükleme limiti ayarlıyorum download 4096 yükleme 1024 yapıyorum captiveportal login ekranı çok geç geliyor ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
-
Merhaba. Hız limiti ayarlanmadan önce captiveportal ekranı yine yavaş mı yükleniyor?
-
@greenlight hız limi yapmasam captive portal ekranı hızlı geliyor
-
@ossieboys captiveportal üzerinden verdiğiniz hız limitleri muhtemelen login sayfasına da etki ediyor. captiveportal yerine freeradius üzerinden hız limiti vermeyi deneyebilir misiniz? captiveportaldaki Per-user bandwidth restriction tikini kaldırın ve hız limitlerini silin. Sonrasında freeradius üzerinden bir kullanıcı oluşturun ve hız limitini orada belirleyin.
eğer tahminim doğru çıkarsa client login ekranına bağlanmak için herhangi bir limitle karşılaşmayacak ancak internet çıkışında freeradius üzerinden hız limitine tabii olacak.
-
@greenlight freeradius üzerinde kullanıcı oluşturma bölümünde hız limiti yok acaba farklı bir versiyondamı var ?
-
@ossieboys freeradius üzerinden kullanıcı ekleme bölümüne gelin Traffic and Bandwidth bölümü olması lazım Maximum Bandwidth Down ve Maximum Bandwidth Up ile hız sınırı belirleyebilirsiniz. freeradius2 1.6.17 sürümü yüklü bende. ama bildiğim kadarıyla bütün sürümlerde bu özellik mevcut.
-
@greenlight freeradius3 net 0.15.7_33 yüklü bende ve Traffic Bandwith bölümü maalesef yok