Interfata LAN se deconecteaza la viteze de gigabit
-
Aha - multumesc - acu inteleg ... !
Cu pfsense la masinutele acestea va trebui intotdeauna avut un ochi la driverul actual pentru retea - cele standard (incluse in freebsd) sint cam deficitare sau acopera doar strictul necesar.
-
@fireodo
Nu stiu ce se intampla la un update de versiune pfsense.
Trebuie sa refac toata procedura de update driver la placile de retea? -
@iulianteodor said in Interfata LAN se deconecteaza la viteze de gigabit:
Trebuie sa refac toata procedura de update driver la placile de retea?
Mult probabil - versiunea CE 2.7.0 se bazeaza pe freebsd 14 si la Plus din cite stiu se vrea la fel sa fie baza pe freebsd 14 deci si driverele trebuie recompilate catre noul kernel ...
-
@fireodo
Atunci probabil ca te voi deranja pentru viitoarele noi pachete de drivere -
Nici o problema.
Conform acestei pagini
https://www.freshports.org/net/realtek-re-kmod/
se pare ca driverul care il folosesti poate fi utilizat si la versiunea care e pe drum ...
(binenteles cu partea de freebsd adaptata:
https://pkg.freebsd.org/FreeBSD:14:amd64/latest/All/realtek-re-kmod-197.00.pkg ) -
@fireodo said in Interfata LAN se deconecteaza la viteze de gigabit:
e bine sa nu faci imediat update cand apare versiunea noua (dar nici la pachete) ci sa astepti putin sa se linisteasca valurile
Acum dupa faza asta clar stau si astept.
Multumesc frumos!
Sa ai o seara frumoasa! -
Multumesc frumos!
Pentru putin!
Sa ai o seara frumoasa!
De asemenea!
-
@fireodo
Salut,Acum trei zile am facut update la driverul de Realtek si azi noapte aparatul a murit electronic cu totul.
Crezi ca ar putea avea vreo legatura sau e doar coincidenta? -
Hi,
Acum trei zile am facut update la driverul de Realtek si azi noapte aparatul a murit electronic cu totul.
Crezi ca ar putea avea vreo legatura sau e doar coincidenta?Nu, in nici un caz! Un driver nu are cum sa "omoare" cipul de retea ...
PS.
La aparatele astea trebuie urmarita si temperatura - sint asamblate foarte neglijent si se recomanda dupa achizitie sa se reinoiasca pasta termica intre processor si radiator (cu o pasta ca lumea). (nu-i neaparat sa fie aici cazul ... dar asa ... preventiv) -
@fireodo
Si eu m-am gandit ca nu are nici o legatura dar m-am panicat usor pentru ca am facut acelasi update la inca 4 aparate.
Temperatura nu trece de 55 - 56 de grade. La aparatele astea problema este daca depasesc 70-80 de grade. Dar nu a fost cazul.
Am aparate de genul care functioneaza nonstop de 5-6 ani iar asta care a crapat nu are decat 3 ani si o luna.
-
Am aparate de genul care functioneaza nonstop de 5-6 ani iar asta care a crapat nu are decat 3 ani si o luna.
Asa este si experienta mea - chiar de curind imi murise un SSD de la un Moment la altul si un altul (acelas model aceeasi firma) functioneaza deja de cativa ani) ... nasol este daca s-a facut de curind ceva si intimplarea face sa se strice ceva!
PS. Cu software doar in cazuri extrem de rare se pot produce daune la hardware ... -
-
@fireodo
Da. E ok. Daca observi se face trafic constant (camere video) si doua vpn-uri active cu trafic pe ele (Se lucreaza de la distanta)
Noroc ca aveam un aparat de rezerva ca m-a sunat clientul dimineata ca e totul offline :) -
Noroc ca aveam un aparat de rezerva ca m-a sunat clientul dimineata ca e totul offline :)
E bine de avut ceva in rezerva ... si un backup regulat la config.xml :-)
-
@fireodo said in Interfata LAN se deconecteaza la viteze de gigabit:
si un backup regulat la config.xml
Am avut backup inainte de update la Realtek si dupa update