Kyk yurdu yardım
-
Merhabalar, ben KYK yurdunda kalan bir öğrenciyim. Muhtemelen mikrotik ve radius yardımıyla hızımızı sınırlıyorlar, internete eğitimlerimi tamamlayabilmem adına aşırı derecede ihtiyacım oluyor. Ancak hız testi yaptığımda görüyorum ki 2 mbit'i geçmiyor. Ayrıca 32 GB kota veriyorlar. Bu hız limitini ve kotayı nasıl kaldırabilirim?
-
@blackreaper
Yurt yönetimiyle bu konuyu görüştün mü? Her zaman legal yolları denemelisin. İllegal iş seni okuldan mezun etmez, etse etse "sözüm ona" hırsız eder.Not: 25 yıl kadar önce aynı senin geçtiğin yollardan, hem de o ihtiyacını duyduğun "bilgisayar" bölümünden geçtim. Legal internet sadece kütüphane labaratuvarında vardı, o da işe yarar bilgi bulabilirsen. Üniversite kütüphanesinde, klavyenin üzerinde gözümüzü açtığımız sabahlar olurdu, ama asla başka bir yöntem düşünmezdik. Tavsiyemdir... ;)
-
@plusbil Yurt yönetimiyle görüştüm fakat anlamadıklarını söylediler. Abi sürekli okulda olamıyorum. Olsam bile okulun internetine bilgisayarım bağlanmıyor ancak RJ-45 ile bağlayabiliyorum ama kütüphanede RJ-45 portu yok.
-
@blackreaper Aşağıdaki videoda anlatılıyor yapılandırma. Mikrotik içerisinden radius adresini, kullanıcı adı ve şifresini bulduktan sonra, kendini limitli gruptan çıkarman yahut yeni grup oluşturup yeni limit belirlemen lazım. Ama yanlış birşey yaparsan, bütün yurdu karıştırabilir ve daha kötüsü bütün bağlantıları kesebilirsin. O yüzden, yurt yönetimi routerboard'da müdahale etmene izin verirse eğer, bu işlemleri yapmadan önce videoyu birkaç kez izlemeni tavsiye ederim.