Pfsense Wmware Kurulumu
-
Arkadaşlar merhaba,
Elimde 1 adet Kasa var, buna Pfsense kurmak istiyorum,
KVKK için denemeler yapacağım için kurulum yapmaya çalışıyorum bir çok yerde araştırdım ve 5 gündür uğraşıyorum ama yapamadım,Windows 10 içine Wmware Workstation Pro kurulu, Sanal bir Pfsense kurdum,
1 Adet Onboard Ethernet Kartım var bunu bridged moda alıyorum, dhcp olunca arayüze erişebiliyorum,
1 Adet'te PCIE üzerinden eklediğim ağ kartım var, bunu bir türlü ağa çıkaramadım,Hangi ayarları yapmam gerekiyor ki Sanalda bir ağ oluşturup bilgisayardan erişebileyim
🔒 Log in to view
 -
@uakzz Neden sanaldan çalışıyorsunuz? Eğer bu kasa Pfsense olacaksa, canlı olarak kurun. Çünkü sanal, bu işin 2., belki 3. kademesi. Ağ sistemlerine hakim olmalısınız sanalda çalışma yapmak için. Siz önce canlıda çalışıp; pfsense ve ağ yapılandırması nedir, ne değildir onu öğrenin, sonrasında sanala geçme düşüncenizi tekrar değerlendirin bence.
-
This post is deleted! -
@uakzz Merhaba, sorununuzu çözdünüzmü bilmiyorum ama çözmediyseniz bu resimler işinize yarayabilir.🔒 Log in to view 🔒 Log in to view 🔒 Log in to view
-
sanalda çalıştıracağınız pfsense için öncelikte dış bacağı doğrudan pfsense'e yönlendirmeli sonrasında da pfsense üzerinde oluşturduğunuz ağa katılarak ağ içinde deneme yapabilirsiniz.
kabaca tabirle
modem>pfsense>kullandığınız bilgisayar
şeklinde olmalı bağlantı.onboard kartı bridge moda alınca bağlantı
modem>bilgisayar>pfsense
şeklinde oluyor.bu şekilde de kullanım yapabilirsiniz. ancak ikinci bir bilgisayar ile pfsense ağına katılmanız gerekir. yani 2. ethernet kartınızı 2. bilgisayara bağlamanız gerekiyor.
böyle bir sistemde değişiklikleri sanal ortamda yapabilir, 2. bilgisayarınızdan canlı denemeler yaparak sistemi test edebilirsiniz.
2. yöntem
vmware üzerinde 2. bir sanal bilgisayar oluşturabilirsiniz. ancak bunun için de vmware üzerinde sanal bir ağ oluşturup pfsense'e bağlamanız ve 2. sanal bilgisayarınız için sanal bir ethernet kartı oluşturup ağa dahil etmeniz gerekir.bunu da kabaca göstermek gerekirse
modem>bilgisayar(bridge mode)>pfsense>pfsense üzerinde sanal ağ>sanal ağa katılan sanal pc.