Cyberoam CR25Wi pfsense kurma
-
merhaba arkadaşlar elimde bu cihazdan var üzerinde celeron m işlemci var rami 512 mb idi ben 1 gb yaptım neyse consol kablosu ile i386 olan pfsense yi başarılı bir biçimde kurdum fakat kurulum bittikten sonra sistem boot etmiyor şöyle bir hata veriyor ne yapabilirim bu hata için
-
@ahmetkanar54 Bir ihtimal olarak değerlendiriyorum ama pfsense'i cihazın diskine kurduğunuzdan emin misiniz? Çünkü kurulum medyasında bir noktada Installer için "i" tuşuna basmanızı ister. Sonrasındaki ekranlardan birinde ise kurmak istediğiniz disk listesi çıkar. Eğer basmazsanız, pfsense kurulum medyasından sanki kurulmuş gibi çalışır. Yahut bastığınız halde listeden yanlış diski seçerseniz, kurulum medyasının kendisine de kurabilirsiniz pfsense'i. Çünkü ekran fotosundaki mesajda, installer yüklemesinde ilk oluşturması gereken "/boot/loader" klasörünün olmadığını söylüyor. Linux bilginiz varsa, kurulum medyasından pfsense'i çalıştırarak, shell ile asıl kurmak istediğiniz diskte "boot, root, etc, usr, var, dev, conf... vs." klasörlerinin varlığını kontrol edebilirsiniz.
-
@plusbil şöyle çözdüm önce hdd yi sök bir pfsense harici usb bağladım ve pfsenseyi ona kurdum sonra o flashı r-drive image programı ile yedeğini aldım ve hdd yi takıp o imajı hdd ye attım sonra pfsenseye bağladım hdd yi ve işlem başarılı oldu