pfsense 2.6 yüksek memory kullanım sorunu hakk.
-
Selam arkadaşlar,
Pfsense 2.6 kullanıyorum. Kurulu paketler : Captiveportal, Freeradius, Mysql, Squid, Hotspot var.
Pfsense ilk günlerde memory kullanımı %40-50 civarlarında, sonraki günler yavaş yavaş artıyor.
8. günlerde %85 lere kadar çıkıyor.Load average lar yuksek degil makul seviyelerde ( Örn : Load average : 0.27, 0.52, 0.44 )
top kumut çıktısı aşağıdaki gibi :
Konuyla ilgili bilgisi/çözümü olan yada stabil bir sürüm tavsiyesi olan varsa sevinirim.
-
Aslında yüksek birşey yok. Bilakis, raminiz çok düşük. Dışarıdan 50-100 bin lira vererek alacağınız cihazla verebileceğiniz hizmeti, 1GB ramlik basit bir makinayla yapmak... Pfsense bir sihirbaz değil maalesef. Sadece sql dahi, pf'in baz halinden daha ağır bir paket. Ben dediğiniz hiçbir paketi kullanmadığım ancak dhcp açısından çok kullanıcısı olan lokasyonlarda dahi 4GB ram kullanıyorum. Makinanız Pentium III, Pentium II, Celeron işlemcili bir makina dahi olabilir. Ancak pfsenseden randıman bekliyorsanız, onun da sizden beklentileri olacağını unutmayın. Diskiniz hızlı, soğutucunuz güçlü, raminiz da her zaman büyük olsun. Raminizi yükseltmenizi tavsiye ederim.
-
Selam,
Forumun bir süredir sessiz olması, sorumun cevapsız kalacak endişesi oluşturmuştu. Cevabınız için teşekkür ederim.
Cihaz donanım olarak fena olmasa da, ram tavsiyenize katılıyorum.
İyi çalışmalar. -
bir sorun olmaz