OpenVPN TLS Hatası Hk.
-
Merhaba;
Pfsense öğrenmeye yeni başladım. Sertifika otoritesini (.cer) ve .ca uzantılı sertifikayı oluşturdum (sertifika tipi server certificate). Daha sonra kullanıcıyı oluşturup sertifika tipini user certificate yaptım. OpenVPN convert tool'dan kullanıcının bağlantı dosyasını oluşturup laptop'uma kurduğum OpenVPN client programına tanıttım ama aşağıdaki TLS hatasını alıyorum. Laptop'umdaki windows11 işletim sistemindeki güvenlik duvarını kapattım ama sorun devam ediyor. (windows 10 sanal makine oluşturup denedim sonuç aynı).
Sanallaştırma olarak Vmware workstation kullanıyorum. Laptop'umdan pfsense sunucusunun LAN ve WAN ip adreslerine ping atamıyorum bundan olabilirmi? İşin ilginç tarafı wan ayağı bridge modunda. Ben ekran görüntülerini paylaşıyorum. Ayrıca Aklıma şu geldi. Open vpn client export paketini indirdikten sonra wizard sekmesine gelip Tunnel Settings kısmına local ip ile alakalı olmayan bir ip adresi uydurdum bundan olabilirmi? Benim Pfsense sunucu local ip adresim 192.168.3.1 wizard tarafına aşağıdaki gibi girdim. Open vpn portunu 1114 yaptım. İyi çalışmalar.
-
Merhaba,
OpenVPN istemci yazılımının OpenVPN-2.6.4-I001-amd64 sürümünü kullanırsan probleminin çözüleceğini tahmin ediyorum.
İyi çalışmalar..
-
@enderyelkenci Merhaba; Dediğiniz sürümdede aynı TLS hatasını aldım. Hatta 2.4.12-I601 sürümünü yönetici olarak çalıştırdım. Bu seferde aşağıdaki hatayı alıyorum.
-
@Batu OpenVPN ile bağlanan cihazlar için bir ip havuzu oluşturdunuz mu?