Configurare IPv6 - DIGI - RCS&RDS
-
Salutare,
Ma poate ajuta cineva cu configurarea IPv6 ? Deoarece am urmat "ghidul" lui @Link01 din postul acesta, insa la mine nu functioneaza.
O singura data a primit adresa IPv6 pe WAN si ulterior pe LAN, insa fara acces la internet, iar acum nu mai primeste absolut deloc pe WAN.
Doresc sa mentionez ca rulez pfSense intr-o masina virtuala pe un server Proxmox local, fiind router principal (inaintea lui fiind doar ONT-ul de la digi pentru conversie fibra).Multumesc!
-
Salutare,
Cu siguranta ai rezolvat problema pana acum, dar las aici un update (ma ajuta cand uit ceva si lucrez pe un box nou).
Schimbari (modificariile sunt cu rosu mai jos):
- DHCPv6 Prefix delegation size: 56, RDS ofera un prefix de /56 ceea ce este excelent, de aici putem imparti acest /56 in 256 de /64 subnets.
- Prefix ID: enumerati pentru fiecare /64 subnet.
- Router Mode: Stateless DHCP - pentru DHCP Options si SLAAC pentru android devices.
Your mileage may vary - in sensul ca eu am notat ce am nevoie pentru setup-ul meu. DHCPv6 nu este necesar, RA & SLAAC este suficient sa te puna pe picioare cu IPv6.
Interfata WAN:
- IPv6 Configuration Type: DHCP6
DHCP6 Client Configuration: - Checkmark: Use IPv4 connectivity as parent interface
- DHCPv6 Prefix delegation size: 56
- Checkmark: Send IPv6 prefix hint
- Checkmark: Do not wait for a RA
Interfata LAN:
- IPv6 Configuration Type: Track Interface
- IPV6 Interface: WAN
- IPv6 Prefix ID: 0 (Enumerati Prefix ID pentru fiecare interfata 1, 2, 3 etc.)
Services: DHCPv6 Server & RA
DHCPv6 Server
- Checkmark: Enable DHCPv6 server on interface LAN
- Range: ::1000 to ::2000 (Orice valoare de care aveti nevoie. Valorile sunt exprimate in HEX. ::1000 la ::2000 ofera 4097 de adrese utilizabile)
- Prefix Delegation Size: 64
Router Advertisements
- Router Mode: *Stateless DHCP *
- Router Priority: High
Firewall: Rules - LAN
Avem nevoie de o regula pe interfata de LAN ca trafficul IPv6 sa poata trece.
Interfata LAN- Address Family: IPv6
- Protocol: Any
- Source: Any
- Destination: Any
-
Salutare, da.. eu am rezolvat la scurt timp dupa ce am postat pe forum, insa este bine ca ai explicat mai in detaliu pentru cei care vor intampina problema pe viitor.. multumim!