GUI'ye ip ile ulasma yasagi
-
pfsense GUI'sine direk olarak ip ile ulasmayi nasil yasaklayabilirim sadece domain ismi ile ulasilmasini istiyorum veya biri ip'yi yazinca direk hostname'e donustursun
ornegin google 216.58.205.46 in ip adresini browser'a yazinca nasil direk domain ismine yolluyor o sekilde mumkunmudur ?
-
@rick_alone amaç ney ki? web gui engelleyince sen nasıl erişeceksin. Onun için ekstra interfaces ekleyip wan tarafında olduğu gibi lan tarafından Reserved Networks ten bloklama yapabilirsin ve 5 haneli port tanımla.
Hepsi IP den çalışır temeli IP, kolaylık olsun diye windows dns sunucuda A kaydı eklersin ip yerine isimden ulaşırsın. Mantıksız bir şey istiyorsun.
DNS sunucu olarak pfsense mi kullanıyorsunuz DNS Forwarder ve DNS Forwarder altındaki Host Overrides ve Domain Overrides konularını araştırın -
@BigBoss web gui engellemek istemiyorum , sadece 192.x.x.x yazınca aldığım domain ismine convert etsin chrome barda üstte ip yerine domain ismi gözüksün yani
-
@rick_alone sen istiyorsun ki google gibi ipde yazsam domaine yonlensin. DNS Forwarder altındaki Host Overrides ile iç ağda hem domainden hem ip den ulaşırsın amaç ip yi domaine yönlendirmekse beni aşar şuradaki tartışmalara bir bakın fikir olur:
https://forums.lawrencesystems.com/t/how-to-access-pfsense-gui-via-hostname-and-lets-encrypt/4021/33
Google veya web server ile kıyaslamayın onların amacı yeteneği o şekilde zaten.
Bu sizin isteği uzun yıllar önce web sitemin web server panelinde yapmıştım, arama motorları ip den siteyi indexlemesin sadece alan adı ile indexlesin diye o panellere o ayarlar mevcut, kolay gelsin. -
@BigBoss teşekkürler yardımın için bakıcam dediğinize