Dualwan problemi - sunucu güncellemesi sonrası
-
merhabalar,
forumdan değerli bir arkadaşım ile dualwan yaptık gayet güzel oldu bir süredir sorunsuz kullandım ve 1 kere bile kopma olmadı
gayet stabil çalışan bir sistem oldu
dün hyperv kurulu sunucuyu güncelledim
pfsense tekrar çalıştırdım ama
ttnet ve metro olan wan bağlantılarımdan metro offline olarak göründü
üzerinde hiç yük yok
dahası hafta içi aşırı yük olsa bile metro hiç offline konumunda olmadı
durumun sebebi dün yaptıgım sunucu güncellemesi olması bariz ortada
ara ara online oluyor yani tamamen kopuk değil
ama uzun süre online olmuyor 1dk online ise 10dk offline
engelleyen bir şey var ama nene yapmalı nasıl bir yol izlemeli, başına gelen vardır belki
yapılan sunucu güncellemeleri
-
çok şey denedim
yaptığım güncellemeyi geri aldım ama yeniden başlatmadım haliyle güncelleme halen yüklü (şuan mesai olunca kapatamıyorum kısada olsa)metroya bağlı bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdim sanki sabitlendi gibi
duruma göre tekrar cevabı düzenlerim
başına gelen olursa şimdilik çözüm bu -
Merhaba,
Hyper-v içine yüklediğinize göre bir çok neden oluşuyor, kablolar direk sunucuya mı bağlı router, switch yönlendirme mi yapıyorsunuz, hyper v sanal bağdaştırıcı anahtarı da hasar görmüş olabilir.
System - Routing, ilgili gateway Monitor IP kısmına IP tanımladınız mı?
-
@BigBoss geri aldıgım server güncellemeleri tekrar yükledim server güncel
metroya bağlı giriş ek kart şeklinde, bağdaştırıcı devre dışı bırakıp tekrar açmak işimi çözdü garip bir şekilde tekrar offline olmadı en azından 1 gündür
yoksa bahsettiğim gibi gün içinde sayamadığım kadar kısa süreli online offline durumuna girdievet routing kısmında monitop ip tanımlı üstad
metro sonlandırma kendi switchinden sonra doğrudan sunucuya girişi var
diğer hat vdsl olan modemden sonra giriyor sunucuyaanlık olarak sorun yok ama
bilgi açısından şunu sorayım
hyper v belli zamanlarda sanal bağdaştırıcı hasarı görüyor mu? -
@westxx aslında virtualbox üzerinden mantık yürütüp cevaplamıştım, virtualbox ta bazen güncelleme de farklı uygulamada bağdaştırıcı bozuyordu.
Hyper-v mecbur kaldığım için kullanıyorum ama çokta sevmediğim için açıkcası anlamıyorum ondan, bir çok ayarları saçma sapan.
win ve hyper-v de hele ki güncellemede sorun yaşadıysan yalnız değilsindir mutlaka aynı sıkıntı birilerine de olmuştur.
Küçük bir arama yaptım benzer konular çıkıyor
Link konu dışı olabilir ama güncelleme kaynaklı olduğu belli.
https://learn.microsoft.com/tr-tr/troubleshoot/windows-client/virtualization/cannot-create-hyper-v-virtual-switch