Openvpn trafiğini squid proxy üzerinden geçirme
-
lan tarafındaki cihazlarım proxy üzerinden geçiyor vpn trafiğini nasıl geçirebilirim Nat mı yapmam gerekli çözemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim
-
openvpn için olduğunu düşünürsek dışarıdan pfsense cihazınıza bağlanan bir istemcinin internet çıkışının pfsense üzerinden olmasını istiyorsanız tunnel settings bölümünde redirect gateway seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. mantıken trafik çıkışının da squid üzerinden geçmesi gerekir ama denemediğim için bir şey diyemeyeceğim.
bir de yanlış anlamayın ama forumda kendinizce soru sorup devam ediyorsunuz. herhangi bir ayrıntı yok belki sorunu çözdünüz ama cevap yok hatta verilen cevapları da okuduğunuzu düşünmüyorum. tabi ki sorularınıza cevap arayabilirsiniz ama gönüllü yardımlaşma projesi olan pfsense'e sizin de katkınızın olması gerektiği kanaatindeyim.
-
@greenlight redirect gateway tickli ama hala uzak kullanıcının openvpn trafiği squid üzerinden geçmiyor amibehindproxy sitesinden doğruladım , clamAV de kullanıyorum eicar sitesinden fake virüsü Lan cihazlarında durduruyor ama openvpn ile bağlanınca virüsü açıyor , tabi bende diğer kullanıcılara yardımcı olurum , cevabı bulduğumda yazarım , teşekkürler .