Ilk kurulum sonrası msn sorunu
-
öncelikle network konusunda yenı oldugumu belirteyim.
networkumuzde bulunan pclerin squid üzerinden bazı sıteler ve kelimeler blocklanarak internete çıkması gerekiyor. kurulumu tamamladım squid kurdum fakat msn live messengerla bağlanamıyorum. ayrıca pfsense yı yenıden baslatıp sistem tamamen acıldıktan sonra squid bloklama yapmadıgını goruyorum. sadece squide restart atınca düzeldiğini gordum. diğer bir problemim ise sistemimizdeki tüm clientlerin gerçek ipleri var. bunları nasıl dışarıya kendi iplerinden çıkartabilirim. -
Sisteminde SquidGuard kurulumu, ayarları web arayüzünden mi yapıyorsun , Firewall: Rules kısmında ne gibi rul tanımlı? Firewall da kaçtane tanımlı wan var ?
-
ilk öncelik sistemi firewall olarak değilde sadece proxy server olarak kullanmak. sadece lan ve wan tanımlı. iki kısmındaki rules hicbir tanımlama yapmadım hazır gelen neyse o. squid kurulu squidguard kurmadım. elimde birkaç black ve white liste var onları kullanmak istiyorum.
-
Arkadaşım Ben squid + SquidGuard kullanıyorum sorunlarının SquidGuard kurduğunda düzeleceğini düşünüyorum. İstersen SquidGuard kur kurulumunu yaptıktan sonra ayarlarında yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca status\services bölümünden squid servislerin çalışıp çalışmadığını bak
-
metronut sorunun çözüldümü arkadaşım, nasıl bir yol izledin ?