Metro Ethernet için Yapılandırma Nasıl Olmalı?
-
Türk Telekom metro ethernet (30 mbps) kurulumu yaptırdık.
Yapmaya çalıştığım metro devreden gelen 30 mbps interneti iç ağıma dağıtmak.https://www.pfsense.org/download/ adresinden 2.7.2 versiyonunun iso (pfSense-plus-installer-24.02-BETA2-amd64-20240312-0600.iso) dosyasını indirdim. Rufus ile usb flash'a yazdım ve oluşturduğum bilgisayarı onunla açtım.
Kurulumu yaptım, kurulum sırasında wan, lan ve dhcp yapılandırmasını yaptım. internet bağlantısını vb. kontrol etti ve gerekli paketleri yükledi. Hatta lan tarafına dizüstü bilgisayar bağladım ve ip aldı.
Kurulum sonunda bilgisayarı yeniden başlattım ve sistem açılınca pfsense'ye erişemedim. Kurulumda mı hata yaptım acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@Hattushil kurulumunuzda bir hata yok gibi. yalnız yeniden başlattıktan sonra dhcp üzerinden ip adresi alıp internete çıkabildiniz mi, ip mi alamadınız veya ip aldınız internete mi çıkamadınız gibi durumlara göre problem değişiklik gösterebilir.
veya bilgisayarınız pfsense'i boot edememiş olabilir mi? bir monitör ile yeniden başlattıktan sonra makineyi izleme şansınız olabilir mi?
kurulum adımları bahsettiğiniz şekilde oluyor ve sonrasında sistemi kendinize göre özelleştiriyorsunuz o yüzden kurulumda bir problem olabileceğini es geçiyorum.