squid server proxy server hakkında
-
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi forumlar dilerim squid server proxy kurdum HTTPS/SSL Interception alanında basit bir sertifika ile ayar yaptım real times alanında izleme yapabiliyorum fakat mynet.com gibi bir kaç siteye giremiyorum bunu düzeltmenin bir yolunu bilen varmıdır ?
resimleri paylaşıyorum teşekkür ederim şimdiden.
-
@makazo Squid RealTime'den engellenen adres ve iplere bakın. Onları General sekmesi altında Bypass Proxy bölümüne yazarsanız, o adresleri görmezden gelir. Ancak o görmezden geldiği adresler, LightSquid kayıtlarına da düşmez, ona göre.
-
@plusbil dediğiniz gibi sitelerin ip adreslerini real time alanından iplerini gördüm ve Bypass Proxy for These Source IPs: alanında ip adreslerini bypass olarak geçtim şimdilik mynet ok fakat 3-5 dkka sonra servisi manuel restart ettiğimde yine girmiyor realy time alanında
mynet değişken ipler ile çıkıyor 10dk boyunca izledim farklı farklı ip adresleri var.
hepsine bypass dedim ama 2-3 dakika geliyor sonra site tekrardan erişilemiyor. başka bir sıkıntımı var acaba
-
@makazo Farklı makinalarda ve lokasyonlarda test ettim. Squid'in herhangi bir şekilde mynet engeline rastlamadım. Bence kaldırıp tekrar kurun Pf'i... Çünkü sizin realtime loglarınız da garip. Önce çözmeyip, hemen ardından adres çözümlemesi yapıyor loglarınıza bakılırsa. Bu loglar üzerinden yorum yapmak gerekirse, bir yerlerde hata var.
-
@plusbil üstadım merhaba makinam üzerinde yapmış olduğum değişiklikler sonrası bendede sıkıntı çözüldü öncelikle bende 3 tane ağ var.
192.168.1.250 wan
192.168.2.1 lan DHCP AKTİF = DNS = 208.67.222.123 - 208.67.220.123
192.168.3.1 ap DHCP AKTİF = DNS = 208.67.222.123 - 208.67.220.123General kısmında dns kısmını boş bırakmıştım 8.8.8.8 - 8.8.4.4 verdim squid üzerinde yönlendirme yapdım
SSL/MITM Mode " custom "
Custom Options (SSL/MITM) ayarlarım ise
Windows Update domains that should be spliced, not bumped
acl splice_it ssl::server_name .microsoft.com
acl splice_it ssl::server_name .windowsupdate.com
acl splice_it ssl::server_name .akamaitechnologies.com
acl splice_it ssl::server_name .akadns.net
acl splice_only src 192.168.3.10
acl step1 at_step SslBump1
ssl_bump peek step1
ssl_bump splice splice_it
ssl_bump bump all
ssl_bump peek step1
ssl_bump splice all
http_access allow whitelist
ssl_bump peek step1
ssl_bump splice whitelist
ssl_bump bump allbu şekilde çalıştırdım şimdi her siteye akıyor akıllı telefonlarda dahil bir kısıtlama yok acaba bunların hangisinden işi çözdüm acaba setup wizart yaparken 8.8.8.8 - 8.8.4.4 vermediğim için mi tam olarak emin olamadım ama deniyecem.