Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense'de VLAN'dan LAN'daki Bilgisayara Erişme

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 490 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      huseyinyildirim
      last edited by

Merhaba,

PfSense 2.7.2 kullanıyorum. Oluşturduğum VLAN'dan LAN'daki bir PC ye erişmek istiyorum. NAT ve Rules denedim ama başaramadım. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greenlight
        last edited by

merhaba. nat dışarıdan gelen bağlantılar için bir çözümdür. Vlanların birbiri ile haberleşmesi için routing yapılması gerekmektedir. kullandığınız switchlerde taglarınızın routing özelliğini aktifleştirirseniz cihazlarınız birbiri ile haberleşmeye başlayacaktır. bu işlem kullandığınız switche göre farklılık gösterebilir.

H 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • H
          huseyinyildirim @greenlight
          last edited by

@greenlight Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

Ağ üzerinde tek gigabit swicht vardır ama unmanagementtir. Biz DHCP firewall üzerinden veriyoruz. Ağda mesh özellikli kablosuz cihazlarda vardır. Tüm yetkilendirme PfSense üzerinden dönmektedir. Kablo ile bağlananlar direk LAN üzerinden, AP üzerinden misafir wifi kullanıyorsa VLAN üzerinden çıkartıyorum.

Ufak bir ihtiyaçımız var. VLAN bağlanan biri istediğimiz LAN'daki bir PC erişmesi gibi bir konu çıktı.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.