FTP Server behind PFSense
-
Selam sayın üyeler,
2.0-ALPHA-ALPHA
built on Mon Sep 14 02:28:09 UTC 2009
FreeBSD 7.2-RELEASE-p3kullanıyorum filezilla ftp serverin passive modunu bir türlü ayarlayamadım yardımcı olabilirmisiniz ? ftp helper gibi bişey göremedim sanırım önceki sürümlerde var ama ben bunda bir türlü bulamadım.
ilgilenenler e simdiden tskler..
-
Selam sayın üyeler,
2.0-ALPHA-ALPHA
built on Mon Sep 14 02:28:09 UTC 2009
FreeBSD 7.2-RELEASE-p3kullanıyorum filezilla ftp serverin passive modunu bir türlü ayarlayamadım yardımcı olabilirmisiniz ? ftp helper gibi bişey göremedim sanırım önceki sürümlerde var ama ben bunda bir türlü bulamadım.
ilgilenenler e simdiden tskler..
Forumda bu sürümü kullanan kimse olduğunu zannetmiyorum.
Bu sürüm daha ALPHA sürüm olduğundan, bahsettiğiniz şey henüz çözülmemiş bir bug'da olabilir.
Dolayısı ile bu sürümle boşa vakit harcamayıp, rc sürümüne geri dönmenizi tavsiye ederim.2.0 sürümünün en azından BETA olmasını beklemekte fayda var.
-
Teşekkürler cevabınız için aslına bakarsanız herşey gayet düzgün ve iyi çalışıyor ama işte ftp sorununu halledemedim hangi sürümü önerirsiniz?
-
Teşekkürler cevabınız için aslına bakarsanız herşey gayet düzgün ve iyi çalışıyor ama işte ftp sorununu halledemedim hangi sürümü önerirsiniz?
Durum şöyle,
pfsense'in her sürümünde ftp işinde bu belalar var. Nitekim geliştiricisi de bir mesajında "arkadaşalar bu durum böyle, bunu bilerek kullanacaksınız ya da başka birşey kullanacaksınız" diye yazdı :)
2.0 versiyonunda bunun için bir çalışma yapıyorlar sanırım ama daha sürüm alpha olduğundan, kullanananı da çok değil.
Siz en güncel release olan 1.2.3 kullanacaksınız bu durumda.
Ben 1 makinede 1.2.1 bir makinede 1.2.2 kullanıyorum. Kendi içlerindeki FTP çözümünü kullanıyorum. Bu şekilde çalıştıkları için de dokunmuyor ve 1.2.3'e geçmiyorum. -
Çok teşekkürler değerli bilgiler için belkide seçimi ilk başta yanlış yaptık en güzeli o versiyonu 1.2.3'ü baştan kurmak.
-
2.0 sürümünü 2. test firewall'ı olarak 3 aydır kullanıyorum.. desteğini verdiğim şirkette 3 adet internet çıkışım var 2 sini birleşik 1 inide test amaçlı kullanıyorum.. 2.0 sürümünü kullanmaya başladığımdan beri ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadım evet buglar var ama standart kullanımı şimdilik etkilemiyor.. ftp server'ımın diğer rc olan sürümde olmasını yeğledim "tuzsuzdeli" arkadaşın dediği gibi bir sürüm daha kolay işinizi görecektir.. Ftp helper'ında rule olarak nasıl girileceği forumda anlatılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.. Kabaca nasıl ayarlayabileceğinizi yazmaya çalışayım..
-Firewal > rules > içinde lan sekmesine girin oraya şunları ayarlayın
Proto Source Port Destination Port Gateway Schedule DescriptionTCP LAN net * 127.0.0.1 8000 - 8030 * - FTP HELPER RULES
bu ayardan sonra 1 ufak detay daha kalıyor; oda
interfaces > lan içndeki Ftp Helper satırındaki onayı kaldırın, yani kutucuğu boşaltın..
FTP Helper [] Disable the userland FTP-Proxy applicationumarın sorununuzu çözer…
Son olarak eğer 2.0 sürümünü kullanmaya kararlıysanız -ki (çok önemli noktada bir kullanımı sözkonusu değilse) ben tavsiye ediyorum, zira çok hoş özellikleri var içinde. Aşşağıdaki adresi takip edin, buraya sürekli yeni versiyon image'larını koyuyorlar.
http://69.64.6.6/FreeBSD_RELENG_8_0/i386/pfSense_HEAD/livecd_installer/
Not:link'i buraya kopyalarken son olarak bir kontrol edeyim dedim, iyiki kontrol etmişim çalışmıyordu!.. adım adım silerek ulaşmaya çalıştım ve gördümki artık amd için ayrı intel için ayrı folderlara koymuşlar bu demek oluyorki işlemci tipine göre artık 2 dağıtım söz konusu.. Bilginize..
Saygılarımla..
-
Hocam çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız lakin rule u ekledim süper ama şöyle bişey var bende interfaces içinde ftp helper yok yani bakarsanız soyle gondereyim size daha net anlayacaksınız.
Sizden ricam stabil çalışan bir pfsense sürümünün linkini atabilirmisiniz bana indirip kurayım 1.2.3 versiyonu için iyi diyorlar sadece ftp değil bazen restart ettiğimde pfsensi bloklama kurallarım raporlamalarım calısmıyor bendeki sürüm sanırım beta sürüm :(
not:intel işlemci kullanıyorum.
-
Sayın arkadaşlar,
Bugün pfsense 1.2.3 versiyonunu indirdim ftp helper menüsü orada var bu gece konfigürasyonu yapıp sizleri bilgilendireceğim yardımcı olan olmayan herkese çok teşekkürler..
Saygılarımla,
-
Versiyon 1.2.3'te sorun yok Ftp server çalışıyor.