• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

FTP Server behind PFSense

Turkish
3
9
5.7k
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • I
    ilkert
    last edited by Dec 14, 2009, 8:32 AM

Selam sayın üyeler,

2.0-ALPHA-ALPHA
    built on Mon Sep 14 02:28:09 UTC 2009
    FreeBSD 7.2-RELEASE-p3

kullanıyorum filezilla ftp serverin passive modunu bir türlü ayarlayamadım yardımcı olabilirmisiniz ? ftp helper gibi bişey göremedim sanırım önceki sürümlerde var ama ben bunda bir türlü bulamadım.

ilgilenenler e simdiden tskler..

SOME MEN ARE BORN TO BE HEROES

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • T
      tuzsuzdeli
      last edited by Dec 14, 2009, 1:18 PM

@ilkert:

Selam sayın üyeler,

2.0-ALPHA-ALPHA
      built on Mon Sep 14 02:28:09 UTC 2009
      FreeBSD 7.2-RELEASE-p3

kullanıyorum filezilla ftp serverin passive modunu bir türlü ayarlayamadım yardımcı olabilirmisiniz ? ftp helper gibi bişey göremedim sanırım önceki sürümlerde var ama ben bunda bir türlü bulamadım.

ilgilenenler e simdiden tskler..

Forumda bu sürümü kullanan kimse olduğunu zannetmiyorum.
      Bu sürüm daha ALPHA sürüm olduğundan, bahsettiğiniz şey henüz çözülmemiş bir bug'da olabilir.
      Dolayısı ile bu sürümle boşa vakit harcamayıp, rc sürümüne geri dönmenizi tavsiye ederim.

2.0 sürümünün en azından BETA olmasını beklemekte fayda var.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• I
        ilkert
        last edited by Dec 14, 2009, 1:31 PM

Teşekkürler cevabınız için aslına bakarsanız herşey gayet düzgün ve iyi çalışıyor ama işte ftp sorununu halledemedim hangi sürümü önerirsiniz?

• T
          tuzsuzdeli
          last edited by Dec 14, 2009, 1:35 PM

@ilkert:

Teşekkürler cevabınız için aslına bakarsanız herşey gayet düzgün ve iyi çalışıyor ama işte ftp sorununu halledemedim hangi sürümü önerirsiniz?

Durum şöyle,
          pfsense'in her sürümünde ftp işinde bu belalar var. Nitekim geliştiricisi de bir mesajında "arkadaşalar bu durum böyle, bunu bilerek kullanacaksınız ya da başka birşey kullanacaksınız" diye yazdı :)
          2.0 versiyonunda bunun için bir çalışma yapıyorlar sanırım ama daha sürüm alpha olduğundan, kullanananı da çok değil.
          Siz en güncel release olan 1.2.3 kullanacaksınız bu durumda.
          Ben 1 makinede 1.2.1 bir makinede 1.2.2 kullanıyorum. Kendi içlerindeki FTP çözümünü kullanıyorum. Bu şekilde çalıştıkları için de dokunmuyor ve 1.2.3'e geçmiyorum.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• I
            ilkert
            last edited by Dec 14, 2009, 1:58 PM

Çok teşekkürler değerli bilgiler için belkide seçimi ilk başta yanlış yaptık en güzeli o versiyonu 1.2.3'ü baştan kurmak.

• C
              cemx
              last edited by Dec 16, 2009, 10:23 PM

2.0 sürümünü 2. test firewall'ı olarak 3 aydır kullanıyorum.. desteğini verdiğim şirkette 3 adet internet çıkışım var 2 sini birleşik 1 inide test amaçlı kullanıyorum.. 2.0 sürümünü kullanmaya başladığımdan beri ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadım evet buglar var ama standart kullanımı şimdilik etkilemiyor.. ftp server'ımın diğer rc olan sürümde olmasını yeğledim "tuzsuzdeli" arkadaşın dediği gibi bir sürüm daha kolay işinizi görecektir.. Ftp helper'ında rule olarak nasıl girileceği forumda anlatılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.. Kabaca nasıl ayarlayabileceğinizi yazmaya çalışayım..
              -Firewal > rules > içinde lan sekmesine girin oraya şunları ayarlayın
                Proto  Source  Port  Destination  Port    Gateway  Schedule  Description

TCP LAN net   * 127.0.0.1   8000 - 8030 *         -        FTP HELPER RULES

bu ayardan sonra 1 ufak detay daha kalıyor; oda
              interfaces > lan içndeki Ftp Helper satırındaki onayı kaldırın, yani kutucuğu boşaltın..
              FTP Helper  []  Disable the userland FTP-Proxy application

umarın sorununuzu çözer…

Son olarak eğer 2.0 sürümünü kullanmaya kararlıysanız -ki (çok önemli noktada bir kullanımı sözkonusu değilse) ben tavsiye ediyorum, zira çok hoş özellikleri var içinde. Aşşağıdaki adresi takip edin, buraya sürekli yeni versiyon image'larını koyuyorlar.

http://69.64.6.6/FreeBSD_RELENG_8_0/i386/pfSense_HEAD/livecd_installer/

Not:link'i buraya kopyalarken son olarak bir kontrol edeyim dedim, iyiki kontrol etmişim çalışmıyordu!.. adım adım silerek ulaşmaya çalıştım ve gördümki artık amd için ayrı intel için ayrı folderlara koymuşlar bu demek oluyorki işlemci tipine göre artık 2 dağıtım söz konusu.. Bilginize..

Saygılarımla..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• I
                ilkert
                last edited by Dec 17, 2009, 10:09 AM

Hocam çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız lakin rule u ekledim süper ama şöyle bişey var bende interfaces içinde ftp helper yok yani bakarsanız soyle gondereyim size daha net anlayacaksınız.

Sizden ricam stabil çalışan bir pfsense sürümünün linkini atabilirmisiniz bana indirip kurayım 1.2.3 versiyonu için iyi diyorlar sadece ftp değil bazen restart ettiğimde pfsensi bloklama kurallarım raporlamalarım calısmıyor bendeki sürüm sanırım beta sürüm :(

not:intel işlemci kullanıyorum.

• I
                  ilkert
                  last edited by Dec 17, 2009, 3:52 PM

Sayın arkadaşlar,

Bugün pfsense 1.2.3 versiyonunu indirdim ftp helper menüsü orada var bu gece konfigürasyonu yapıp sizleri bilgilendireceğim yardımcı olan olmayan herkese çok teşekkürler..

Saygılarımla,

• I
                    ilkert
                    last edited by Dec 18, 2009, 8:09 AM

Versiyon 1.2.3'te sorun yok Ftp server çalışıyor.

5 out of 9
                    • First post
                      5/9
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.