Pfsense'ye bağlanamıyorum
-
Arkadaşlar pfs 1.2.3 kuruyorum lan ve wan iplerini web browserdan atıyorum yani ilk wizard işlemi bitiyor. 120 saniye sonra bağlanıcak diyor ama daha sonra lan ip'mi browsera yazdığımda sayfa görüntülenemiyor diyor.İşin içinden çıkamadım neden olabilir.Tşkler
-
merhaba Pfsense kurulumu sorunsuz kuruluyormu? çünkü kurulurken bazı hatalar verir bu hatalara rağmen kurulum devam eder fakat ilerde sorun çıkartır senin bu arayüze erişememe gibi bunun bir çok nedeni olabilir aklıma gelen ethernet kartlarının uyumluluğu ve lan bacağına verdiği ip adresini networkte başka bir cihazda olmasın çalışma mantığı aşağıdaki gibidir **lan bacağı> le0:10.0.0.4 ise wan bacağına bridge edeceksin wan bacağı> le1: 192.168.1.2 ise gateway adresi olarak modemin ipsini vereceksin** burdaki le0 ve le1 isimlerini pfsense kurulurken ethernet kartının markasına göre veriyor genelde Realtek ethernet kartlarında le0 şeklinde verir kafanı karıştırmasın diye belirttim ;) Bu arada bende Pfsense v1.2.3 Release kullanıyorum gayet stabil çalışıyor hiç bir sorun yok kolay gelsin
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.