IP BAZINDA YETKİLENDİRME HAKKINDA !!!!
-
Arkadaşlar belki çok basit olacak bu soru ama yapmak istediğim tam olarak belirli bir IP adresinin sadece tek bir siteye erişimini açmak onun dışındaki bütün siteler bloklu olacak DansGuardian üzerinden yapılıyordu diye hatırlıyorum pfsense üzerinde yapan arakdaşlar varsa paylaşabilirlermi şimdiden teşekkürler.
-
gerçi şimdi şöle bir kurgu uyguladım Proxy filter SquidGuard: Destinations bölümünde yeni bir kural oluşturdum bu kurala Domains list kısmına girilmesini izin vereceğim sitenin domain adını ekledim kaydetip çıktım sonra ipye ACL oluşturdum bütün kriterlere Deny verdim sadece Destinations kısmındaki kritere allow dedim bu şekilde oldu sayılır %70 ama ben istiyorumki tek bir web sitesi üzerinde sorunsuz çalışsın diğer bütün trafik kapalı kalsın.
-
squidguardin domain list kısmına hurriyet.com.tr gibi yazarsan tum alt domainlerdede sorunsuz calısır ilanlar.hurriyet.com.tr gibi
Yanlış anlamadıysam.
-
squidguardin domain list kısmına hurriyet.com.tr gibi yazarsan tum alt domainlerdede sorunsuz calısır ilanlar.hurriyet.com.tr gibi
Yanlış anlamadıysam.
yok dostum hallettim istediğim gibi çalışıyor istediğim makinenin ipsine ayrı bir ACL oluşturuyorum Default access DENY veriyorum sonra Destination kısmından hangi domain izili olacaksa domain list kısmıona giriyorum tekrardan oluşturduğum ACL'e gelip Destination kısmında oluşturduğum domaine White diyorum yada allow diyorum tıkır tıkır çalışıyor ama sadece belirlediğim domain çalışıyor onun dışında www.abcdefgh.com dahi yazsan squidguard uyarıyor yakalıyor ;)