Spamd konfigürasyonu
-
Spamd kullanan arkadaşlar, mümkünse ayarlarla ilgili ekran görüntülerini yollayabilirler mi ?
Bize gelen maillerin istatistiğine bakıyorum ve 75%'i nin spam olduğunu tespit ediyorum.
Bunu engellemem lazım ama spamd konfigürasyonu ile ilgili takıldığım çok şey var. -
mrb bu spamd paketini kullanabilmek için mail sunucunun pfsense arkasında olması gerekiyor smtp bazlı çalışıyor sanırım
http://forum.pfsense.org/index.php?topic=11044.0 burda konu tartışılmış sanırım bir bakın isterseniz -
bahsettiğiniz başlığı görmüştüm,
orda başka bir sorunu tartışıyorlar, lakin ekran görüntülerinde konfigürasyon için yeterli bilgi var
dün benzer şekilde konfigüre ettim
üstüne 2 tane de external source ekledim. DNS blacklist olarak.
sorunsuz çalışıyor ancak ne kadar başarılı olduğunu 1-2 gün sonra bir istatistik çekerek değerlendrieceğim
(içeride mail sunucu üstünde trend micro çalışıyor) -
ekledigin external database görüntüsünü bizimle paylaşabilirmisin
-
ekledigin external database görüntüsünü bizimle paylaşabilirmisin
Yalnız bu iki database'in çalışıp çalışmadığından emin değilim :)
test ettikten sonra bunu da yazarım
-
tmm iii haberlerini bekliyoruz :) tşkler
-
Son durum şudur, rakamları yuvarlayarak yazıyorum.
Günlük gelen toplam mail sayısı 21000'di (bu rakamın 87% civarı spam)
spamd kurduktan sonra bu rakam 12500'e düştü.(bu rakamın da 83% civarı spam)Bence bu sonuçlar gayet tatmin edici.
Smtp bağlantılarının yarısına yakını, exchange sunucusuna ulaşmadan sonlandırılmış. Ayrıca sunucuya ulaşan bağlantıların içerisinde de spam mail olanların oranı düşmüş.Belki çok daha detaylı inceleme yapmak lazım ama, ilk rakamlar böyle.
Netice itibarıyle, yoğun mail trafiği olan herkese spamd'yi tavsiye edebilirim.
-
Bizde aynı mantıkla kullanıyoruz
arkasında centos üzerinde virtulamin var ve spam engelleme konusunda çok başarılı -
Bizde aynı mantıkla kullanıyoruz
arkasında centos üzerinde virtulamin var ve spam engelleme konusunda çok başarılıSayın badilcan
rica etsem konfigürason ekranlarını yollar mısınız ? ben biraz sallapati konfigüre ettim çünkü.bir de, blacklist provider kullanıyor musunuz? hangilerini kullanıyorsunuz ?
-
Default ayarlarda kullanıyorum.
Güvendiğim mail sunucuları Beyaz listeye ekliyorum.
Black list provider kontrol işlemini arkadaki mail sunucuda Centos üzerinde yapıyorum
Spamhaus ve spamcop kullanıyorum -
spamcop için "bl.spamcop.net" mi kullanıyorsunuz ?
diğeri için url nedir ? -
reject_rbl_client zen.spamhaus.org
reject_rbl_client l1.spews.dnsbl.sorbs.net
reject_rbl_client combined.njabl.org
reject_rbl_client bl.spamcop.net -
çok teşekkürler
-
Umarım işinize yarar