Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

DNS

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 5 Posters 6.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tacim
      last edited by

Merhaba arkadaşlar , pfsense üzerinde benim kullanıcılara belirlemiş olduğum dns haricinde başka dns ile internete çıkmalarını istemiyorum acaba bunu nasıl yaparım.

YArdımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

Sizinh belirlediğiniz DNS, localdeki başka bir dns sunucu mu yoksa internet üzerinde bir sunucu mu ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• V
          VeliA
          last edited by

lan -> wan dns isteklerini engellerseniz olur sanırım

• T
            tacim
            last edited by

önermiş olduğun rule vardı ama çalışmıyordu tek yapmam gereken rule üste taşıyıp pfsenseyi reboot etmek oldu, sorunum çözüldü

Yardımlarınız için teşekkürler

• G
              Gopca
              last edited by

merhabalar ben yeni pfsense kullanıcısıyım…

pfsense üzerinden bilgisayarların dns ayarlarını 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yapmak istiyorum. Open dns üzerinden site engellemelerini ayarlamıştım. pfSense üzerinden System/General Setup kısmında DNS olarak ayarlamama rağmen halen open dns üzerinden engellediğim sitelere giriliyor.

Birde Benim belirlediğim bu dns dışında kullanıcılar başka dns ile sitelere girmesinler istiyorum.

Nasıl yapabilirim.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Kullanıcılar tarafından gelen bütün dns isteklerini yani udp/53'ü, opendns'in serverlarına yönlendiren bir NAT kuralı ekleyin.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G
                  Gopca
                  last edited by

dediğinizi yaptım sisteme reboot yaptım ama olmadı… dns ayar sayfasının ekran görüntüsü aşağıdadır acaba nerede yanlış yapıyorum...

DNS'i pfsense ayarlarından 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 olarak ayarladım. sonra dediğiniz gibi NAT yönelndirmesinden 53 nolu DNS portunuda 2 defa ekleyip birini 208.67.222.222 ve diğerini 208.67.220.220 olarak ayarladım ama yinede ben elimle DNS girince opendns sistemine yönlendirmiyor.

pfsense.JPG
                  pfsense.JPG_thumb

• C
                    cemx
                    last edited by

General Settings'deki dns bilgisine o ip leri girin ve hemen altındaki  "Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN" tick ini kaldırın save ettikten sonra network deki tüm bilgisayarlar sorgularını oraya yapacaklardır..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• G
                      Gopca
                      last edited by

çok teşekkürler şimdi oldu :)

fakat şimdi şöyle bir sorun mevcut oldu  ;D bir yönetici olarak OpenDNS adresindeki P2P/File sharing kısmını engelledim… Dediğinizi yaptıktan sonra bende bu engele maruz kaldım :D

kendimi pfsense'de nasıl 195.175.39.40 / 195.175.39.39 DNS'sinde gösterebilirim...

• C
                        cemx
                        last edited by

Hay olmaz olsun o Dns'ler :P onların olmasına ne gerek varki.. çok gerekliyse dolaylı olarak sorgularınız open dns ile başlasanız dahi Dns yapısının mantığı gereği oralarla başlayıp o yerlerden bir şekilde sorgu yollarıyla gelinip sorulacaktır.. kullanıcıya özel dns sorgusu belki sadece sizin kendi ethernet kartınıza onları girmenizle çözülebilir.. Bunun PfSense üzerinden verilebileceğini pek sanmıyorum..
                        Saygılarımla..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• T
                          tacim
                          last edited by

Yanlış hatırlamıyorsam böyle birşey mümkündü
                          Aliases bir host oluştur örnek : tacim = 192.168.1.50 sonra birtanede  (örnek telekom = 195.175.39.39 ) oluşturman gerek sonra Firewall: Rule\LAN  bölümünde tacimden gelen 53 isteklerini telekom gönder demen yeterli olacaktır diye düşünüyorum

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.