PfSense Kurulum ve Ayarları ?
-
pfSense kurdum ama ayarları nasıl yapacağım. Ağdaki bilgisayarlar internete nasıl çıkacak hiç bilgim yok. Araştırdım detaylı bir anlatımda mevcut değil.
Bilgisayar yapılanmam şu şekilde:
2 Adet ethernet kartı takılı. 1 tanesi direkt olarak Airties RT-206 modemime bağlı. Diğer ethernet kartı ise Swicth'e bağlı.
pfsensede Swicth'e bağlı olanı vr0 olarak modeme bağlı olanı ste0 olarak görmekte…
Bana pfsense arayüzünden hangi ayarları yaparak ağdaki bilgisayarlara internet erişimi verebilirim anlatabilirseniz çok sevirinim. Resimli bir anlatım mevcutsa daha makbule geçer.
-
Arkadaşım bu linkden www.hwturk.com pfsense ile ilgili yapılandırma dökümanları mevcut
-
teşekkür ederim şimdi oraya göre yeniden kurdum tek makine ile deneme yapıyorum ve hatta pfsense kurulu ağ üzerinden bu mesajı yazıyorum. Birazdan ağa açacağım neti umarım yine bir aksaklık çıkmaz. :)
-
Merhaba dostum,
Önemli olan kurayım tüm sorunlarım bitsin düşüncesi değil önemli olan kurduktan sonraki karşılaşacağın problemlerdir ;) oluşabilecek her türlü sorunla ilgili burdan zamanımız ve bilgilerimiz doğrultusunda yardımcı şimdiden hayırlı olsun diyelim ;) iyi çalışmalar.