Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Site Engelleme

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 6.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      Gopca
      last edited by

Bir kaç web sitesi var onları engellemek istiyorum..

Örneğin Facebook.com gibi… nasıl engelleyebilirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        Ntldr_missing
        last edited by

@Gopca:

Bir kaç web sitesi var onları engellemek istiyorum..

Örneğin Facebook.com gibi… nasıl engelleyebilirim.

mrb.
        Squid+SquidGuard paketlerini kurman gerek sonra BlackList entegre ettiysen ACL kısmından grup grup ayırarak IP'leri facebook.com'a erişimi engelleyebilirsin facebook, twitter ve birçok profil oluşturup arkadaşlık içeren siteler [blk_BL_socialnet] katagorisine girere ve bu katagoriyede DENY vermen gerek yada kelime bazında kural oluşturabilirsin Destination kısmından yeni bir kural oluşturup Expressions kısmına facebook|facebookgiris|tr.facebook| şeklinde kural oluşturup kaydetip sonra bu kuralı daha önceden oluşturduğun ACL'nin içindeki IP grubuna Allow yada Deny yetkilerini verebilirsin yada bütün kullanıcıların erişimleri kapatılcaksa direk Squid(Proxy) üzerinden facebook.com domainini black liste eklemen yeterli bu arada Squid (Proxy) SquidGuard (Proxy Filter) şeklinde rol üstlenirler çalışma mantığı Squid herzaman önce gelir sonrasında SquidGuard devreye girer ardından Firewall rulların çalışır hiyerarşi bu şekildedir unutmadan sölim kurduğun paketlerin servislerini kontrol et hepsi Started pozisyonunda olması gerek Squid (Proxy yani) durarsa SquidGuard çalışmaz kolay gelsin.

• G
          Gopca
          last edited by

Bende ikiside kurulu ama ben yalnızca proxy filter yazandan ayar yapıyordum olmuyordu. Proxy Serverda bişiler yaptım sanırsam oldu :) teşekkürler.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.