Pfsense Metro İnternet Yavaşlığı
-
Arkadaşlar mrb,
İşletmemizde 10 mbit metro internet ve bunun önündede pfsense kullanmaktayım. ciddi bir şekilde yavaşlık mevcut 100k ile dosya download yapıyorum. bu konuda nelere dikkat etmem gerek tecrübelerinizi paylaşabilirmiziniz. acab pfsense sadece firewall olarak kullanmaktayım.
Şimdiden teşekkür ederim
-
Arkadaşlar mrb,
İşletmemizde 10 mbit metro internet ve bunun önündede pfsense kullanmaktayım. ciddi bir şekilde yavaşlık mevcut 100k ile dosya download yapıyorum. bu konuda nelere dikkat etmem gerek tecrübelerinizi paylaşabilirmiziniz. acab pfsense sadece firewall olarak kullanmaktayım.
Şimdiden teşekkür ederim
Mrb dostum,
Performansı Squid ile alırsın yani diğer bi deyimle proxydir Squid paketinin kurup sitede anlatılmıl performans ayarları mevcut onlarıda yaptığın zaman hissedilir derecede fark ediyor pfsense 5 aydır kullanıyorum sorunlarım oldu olmasına hallettik çok şükür ama ciddi anlamda çok başarılı bir firewall 65MB'lık ir firewall ile 75clientlık networkü sorunsuz yönetebiliyorum.
-
1- hız ölçümünü nasıl yapıyorsunuz ?
2- lan/wan arasındaki kurallarınız nasıl
3- Dns yapılandırmanız nasıl ?
4- Pfsense üzerinde kullandığınız ethernet kartı kaliteli mi ?
5- rate adlı paketi kurun. Sistemdeki anlık maksiumum hızları takip edin. Hiç kimse kullanmıyorken bile bir trafik var mı kontrol edin .Cevaplara gre yardımcı olalım.
-
bizim fabrikadada 10m bit metro var fazla sıkıntı yaşamıyorum sorunun metro ile ilgili oldugunu sanmıyorum.
sistem 1.2.3-RELEASE pfsense squid squidguard dhcp server .
-
valla dostum tuzzsuz kardeşin sordukları tamamsa bir problem görünmüyorsa bir kaç ihtimal kalıyor ortamda bulunan networke bağlı bir cihaz yada pcnin ethernet kartı yapabilir çok çok kıl bir durum yada kullandığın swichlerde problem olabilir.
-
network ağındaki pc atakları için benim en çok kullandığım yöntem ve çok kere hayatımı kurtardı diyebilirm etherape linux altında çalışan bir uygulama network trafiğini analiz edip grafik olarak anlık izleye biliyorsunuz pfsense den önce debian üzerinde kendi yazdığım kurallarla uyguladığım bir firewall vardı orda çok kulllanıyordum. şindi ise benzer bir çözüm arıyorum iftop paketi var ama oda tam olarak iş görmuyor nedeni en yüksek bağlantıları listeliyor virusler ise küçük ama çok bağlantı yapıyorlar.çok bağlantı tek başına dosya indiren bir adam dan daha fazla ağ trafiğini ve firewallı yoruyor.
etherape nasıl birşey diyenlere
şimdi diyeceksiniz ki nasıl anlıyorsun trafiği izlemeyi durdurup tekrar başlattığınız zaman ağ da virus yada atak yapan bir makine var sa hemen ince ama yüzlerce ip ye bağlanmaya çalışıyor ve zamanla artık etherape bu trafiği izleyemiyor. o zaman dur durup tekrar başlatmanız lazım. programı kullanarak belirli ipleride izleye biliyorsunuz.