Pfsense ve paylaşımlı dosya ?
-
İşyerimde pfsense 1.2.2'yi 80GB HDD 1GB Ram ve 2 ethernet kartı olan bir bilgisayara kurdum. Şuanda sorunsuzca şirket içinde web filtre ve msn yasaklama işlemi yaptım. (Msn sanırsam çalışıyor bazı makineler giremiyor hepsini test etmedim).
Şimdi bu 80GB hdd'nin bir kısmını Yedek olarak kullanmak istiyorum.
Örneğin; bilgiislem diye bir klasör olacak ve o klasöre yalnızca bilgi işlem elemanı bir kullanıcı adı ve şifre ile ulaşabilecek.
muhendis diye bir klasör olacak onada muhendis olarak açılmış bir kullanıcı adı şifre ile ulaşılabilinecek.Böyle bir imkanımız varmı? Yapılabiliniyorsa çok güzel olur…
-
Yada örneğin ortak diye bir klasör olacak o klasöre bütün ağdaki kullanıcılar ulaşabilecek ve üzerinde işlem yapabilecek…
-
Bahsettiğiniz sisstem linux ve unix tabanlı işletim sistemleri üzerine samba kurularak gerççekleştirilir.
Ama pfsense üzerinde bu paket yoktur ve pfsense in çalışma mantığın da böyle bi kurulumun olması gereksizdir. -
domain ortamı mevcut ise file server file sharing mantığı ile yapabilirsin kullanıcılara ait departman isimlerinde klasör oluşturup o departman altında bulunan kullanıcılara gerekli erişim ve müdehale yetkilerini verebilirsin ben 2TB iSCSI disk kullanıyorum bir kısmı kullanıcıların paylaşıma açılmış günlük işlerde kullandıkları dosyalar mevcut bir kısmı yedeklemeler bir kısmı ise sadece bilgi islemle ilgili programlar pclerin imajları vs vs şeklinde kullanıyorum.Fakat pfsense'in üzerine böle bir paketin kurulup çalışır duruma getirilmesi çok iyi olurdu eheh düşünsenize Captive Portal özelliği gibi kullanıcılar erişmek istediği klasöre user name pass. ekranıyla karşılaşıyorlar iyi olurdu bence ama bu seferde pfsense amacının dışına çıkmış olurdu.
saygılar.
-
Ntldr arkadaşın dediği gibi, pfsense'in çalışma mantığına çok ters bir durum.
Forumda pfsense'de 64 bit desteği var mı, neden yok, ne zaman olur gibi sorular vard.
Pfsense geliştiricilerinin birinin cevabı şöyleydi "kim bir routerda 64 bit adreslemeye ihtiyaç duysun ? " -
İşyerimde pfsense 1.2.2'yi 80GB HDD 1GB Ram ve 2 ethernet kartı olan bir bilgisayara kurdum. Şuanda sorunsuzca şirket içinde web filtre ve msn yasaklama işlemi yaptım. (Msn sanırsam çalışıyor bazı makineler giremiyor hepsini test etmedim).
Şimdi bu 80GB hdd'nin bir kısmını Yedek olarak kullanmak istiyorum.
Örneğin; bilgiislem diye bir klasör olacak ve o klasöre yalnızca bilgi işlem elemanı bir kullanıcı adı ve şifre ile ulaşabilecek.
muhendis diye bir klasör olacak onada muhendis olarak açılmış bir kullanıcı adı şifre ile ulaşılabilinecek.Böyle bir imkanımız varmı? Yapılabiliniyorsa çok güzel olur…
Selamlar,
İlla pfSense üzerinde yapmak istiyorsanız, FTP server kurup istediğiniz yapıyı gerçekleştirebilirsiniz.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,18203.msg94664.html#msg94664 şu adreste tartışma konusu olmuştu.