Antivirüs Çalışıyor mu?
-
Paketlerden Antivirüsü kurdum… Şuanda sistemde aktif halde çalışıyor görünüyor ama çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağım?
Antivirüs testi için http://www.thepcmanwebsite.com/virus_test.shtml adresinden test yaptığımda virüslü dosyayı rahatlıkla indirebiliyorum. Normalde indirmemem gerek miyor mu?
Antivirüs Ayarlarım nasıl olmalı birde?
-
doğru, o dosyaları indiremiyor olmalısınız
-
Neyse havp çalışır hale geldi ama biraz garip çalışıyor :)
bazen google.com, mynet.com, microsoft.com yada millipiyango.gov.tr adreslerini açmıyor :) hemen ekrana havp diye bir ekran çıkıyor. tarayıcıyı kapatıp açınca düzeliyor ancak :)
çok acayip bir durum ???
-
Konfigürasyonu nasıl yaptığınız önemli.
Özellikle squid varsa, bikaç alternatifle konfigüre edilebiliyor.
Ben 2-3 gündür çalıştırıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
Ama bizde clientlarda filan da antivirüs var. Durum biraz karışık :) -
valla ben bugün kaldırdım… günde 5-10 defa çıkınca ofistekiler isyan bayrakları çektiler :D bende çare olarak başıma birşey inmesin diye kaldırdım... ;D
-
havp paketi herversiyonda aynı stabil durumu saglamıyor arkadaşlar bazen pfsense erişimi bile kapatıyor başıma geldi zaten paketin durumuna bakarsanız alpha oldugunu görürsünüz
-
Kurmadan önce mutlaka bir backup alın
Ben 2-3 gündür kullanıyorum, bir sorun ile karşılaşmadım. Kurulum basit ama uygun konfigürasyonu bulmam uzun sürdü :)
squid ve squidguard ile gayet güzel çalışıyor
Otomatik updatelerini de yapıyor.
Şimdilik çok iyi.
Yalnız şunu söyleyeyim kullanıcılarınızın web performansında bu durumu hissetmemelerini istiyorsanız, çok hızlı bir işlemci şart.
Bendeki proxy, 16 çekirdekli ve raid yapılmış SAS disklerle destekli bir makinada virtual olarak çalışmasına rağmen, antivirüsü devreye alınca hafif bir yavaşlık hissediliyor. -
ben kurduğumda bu sefer de proxyfilter devre dışı kalıyordu. kuran arkadaşlar nasıl kurduklarını anlatabilirler mi kısaca…
-
benim ayarlar şu şekilde
-
teşekkürler tuzsuz ,
"Transparent proxy" aktif etmeyince havp çalışıyor ancak bu sefer de Proxy Filter filtreleme yapmıyor. -
squid'deki proxy mi yoksa havp'dekinden mi bahsediyorsunuz ?
hangi Trasnparent proxy ? -
squid'deki proxy mi yoksa havp'dekinden mi bahsediyorsunuz ?
hangi Trasnparent proxy ?Proxy Server sayfasındaki üzerindeki "Transparent proxy", yani squid.
-
Anladım
Ne yazık ki benim yapılandırmada transparent proxy olmadığından, sizin dediğiniz konfigürasyonu test etme imkanım yok.
Ancak önümüzdeki günlerde, işyerinde hiçbir client'ın olmadığı kadar geç ya da erken bir saatte deneyebilirsem, sonucu yazarım. -
Anladım
Ne yazık ki benim yapılandırmada transparent proxy olmadığından, sizin dediğiniz konfigürasyonu test etme imkanım yok.
Ancak önümüzdeki günlerde, işyerinde hiçbir client'ın olmadığı kadar geç ya da erken bir saatte deneyebilirsem, sonucu yazarım.ok, teşekkürler…