Captive Portal Kullanıcı Listesi
-
Farkli sunucuda calisan bir uygulama ile pfsense arasinda kullanici aktarimi yapmak istiyorum.
pfsense uzerindeki local user kismina kullanici listesini aktarmak mantikli geldi. Radius biraz daha isi dallandirmak gibi geldi gozume.Local user kismindaki konfigurasyon dosyasinin nerede oldugu hakkinda bilgisi olan arkadaslar var mi?
Ayrica onerilerilere de acigim.
-
Farklı sunucuda çalışan uygulamanın ne olduğu ve kullanıcıları nerede nasıl sakladığının önemi büyük.
Captive Portal kullanıcıları "/cf/conf/config.xml" dosyasında tagları arasına yazıyor. -
/cf/conf/config.xml dosyasi icinde ben de buldum. Fakat bunu nasil guncelliyecez biraz arastiralim.
Radius icinden sql ile mi acaba daha kolay kullanici acilabilir yoksa buradan mi? ??? -
/cf/conf/config.xml dosyasi icinde ben de buldum. Fakat bunu nasil guncelliyecez biraz arastiralim.
Radius icinden sql ile mi acaba daha kolay kullanici acilabilir yoksa buradan mi? ???Selamlar,
SİZDE bulduysanız "Local user kismindaki konfigurasyon dosyasinin nerede oldugu hakkinda bilgisi olan arkadaslar var mi?" sorusunu biraz açar mısınız ?"Radius icinden sql ile mi acaba daha kolay kullanici acilabilir" radius içinde sql ile kullanıcı açmak ne demek ? Şayet radius kimlik doğrulamayı sağlan bir iletişim protokolü, içine girip sql ile birşeyler açmak benim bildiğim/gördüğüm birşey değil ?
Bakınız RFC2865 = http://www.ietf.org/rfc/rfc2865.txt
-
Radius icinden sql ile mi acaba daha kolay kullanici acilabilir yoksa buradan mi? ???Selamlar,
SİZDE bulduysanız "Local user kismindaki konfigurasyon dosyasinin nerede oldugu hakkinda bilgisi olan arkadaslar var mi?" sorusunu biraz açar mısınız ?"Radius icinden sql ile mi acaba daha kolay kullanici acilabilir" radius içinde sql ile kullanıcı açmak ne demek ? Şayet radius kimlik doğrulamayı sağlan bir iletişim protokolü, içine girip sql ile birşeyler açmak benim bildiğim/gördüğüm birşey değil ?
Bakınız RFC2865 = http://www.ietf.org/rfc/rfc2865.txt
Sabah dalginligi ile yazdim "ben de" kismini. kusura bakmayin.
"Radius server uzerinde kullanicilari elle yada scriptle uzaktan actirabilir miyim?" daha dogru olur galiba. Amacim; uygulama sunucundaki kayitli kullanicilar ile captive portal uzerindeki kullanicilari senkronize etmek. Maksimum 2 gunluk internet erisimi actirmak.
-
Hedef uygulama için bir eklenti hazırlayın, uygulamaya kayıtlı olan her kullanıcı için windows altında bir OU içine kısıtlı bir user açsın.Uygulamadan kullanıcı silindiğinde de windows altındaki OU içinden kullanıcıyı silsin.
Captive Portal'ın Radius ath. metodu kullanarakda windows altındaki bu OU'dan kimlik doğrulama yapın. En pratik yöntem bu gibi geliyor bana.
Dipnot: Windows altında kısıtlıda olsa açacağınız user'ların güvenlik açısından ne zaafiyetler oluşturacağı tartışılır :)