3 ADSL pfsense 2.0 beta 1 mart sürümü multiwan
-
merhabalar pfsense 1.2.3 te static ip ile bağlayıp çalıştırabildiğim 3 hat (load balance ile) pfsense 2.0 da pppoe ile bağlayınca load balance yaptığığımda çok garip çalışıyor ağırlaşma oluyor hatlarda bir şey yok firewall rule e girip gateway i load balance değil de 3 hatta da tek tek veriyorum çok güzel hızlı çalışıyor tek tek olunca ama 3 hattı load balance yapınca paket mi kayboluyor ne oluyor anlayamadım pfsense 2.0 da pppoe (tümünü) ile load balance yapan varsa bilgi istiyorum kolay gelsin
-
ADSL bağlantilarinizi kontrol ederseniz bir kacinin gateway lerinin ayni oldugunu gorursunuz. muhtemelen bu yavaslamayi bundan dolayi yasiyorsunuz. pfsense ile sorunu yasamamak icin servis saglayicinizla konusup ip adreslerini farkli gruplardan alin, yada farkli iss leri tercih edin sorun kalmayacaktir.
-
cevabınız için teşekkür ederim bu dediğinizi kontrol ettim hepsi farklı şu anda pppoe yerine static olarak bağladım alternative monitor ip kısmına da modemlerin gw lerini yazdım sorun kalmadı
-
ADSL bağlantilarinizi kontrol ederseniz bir kacinin gateway lerinin ayni oldugunu gorursunuz. muhtemelen bu yavaslamayi bundan dolayi yasiyorsunuz. pfsense ile sorunu yasamamak icin servis saglayicinizla konusup ip adreslerini farkli gruplardan alin, yada farkli iss leri tercih edin sorun kalmayacaktir.
gerçekten ince detaylar, teşekkürler @alperyalciner
-
-Bende bilgi amaçlı eklemek isterim ki, bu durumda belki de en kolayı ve sorunsuzu 1 tanesini pppoe bırakıp diğerlerini static yada dhcp çeklinde ayarlamak.. o zaman gateway'lerini sitediğiniz gibi ayarlama şansınız oluyor.. ;)
-
vay alper abiyide sonunda pfsense forumlarında gördük :)
www.alper.web.tr web adresi linux üzerinde daha bir çok püf noktası bulabilirsiniz kanısındayım. ben çok yararlanıyorum işin doğrusu…