FREEGATE ENGELLENMESİ ?
-
Arkadaşlar Merhaba;
Beyler FREEGATE nasıl engellenebilir ? Kafayı Sıyıracam Ona Block koyamadım -
Bunun engellemesi yokmudur acaba ?
-
Arkadaşım ben bu tür programlar için tcpdump ile programın kullanmış olduğu portu ve iplerini bulup traffic shaper ile çıkış trafiğini 5kb veriyorum :)
-
Tcari cihazlar bunları bloklayabiliyor
Ancak pfsense'deki en mantıklı yaklaşım, dediğiniz gıbı hızları limitlemek
Çünkü bloklayınca, program alternatif kanallardan yine bağlanıyor bu işin sonu yok.Yalnız birşey soracağım, pfsense, multiwan olarak traffic shaper yapmıyor, sadece wan'da yapabiliyor diye biliyorum.
Yanılıyor muyum ?
Multiwan traffic shaper, 2.0 ile gelecek bir özellik değil mi ? -
arkadaşım denemedim ama benim çevremdeki insanlarda "wan'da yapabiliyor" aynısını söylüyor
(Multiwan traffic shaper, 2.0 ile gelecek bir özellik değil mi ?) benim beklentim o yönde hatta lokasyonumdaki bir takım görevleri sırf bu yüzden erteliyorum
-
bu konu ile ilgili döküman varmı peki ? arkadaşlar
-
butür programların mantığını kavram açısından http://blog.lifeoverip.net/2008/07/23/ultrasurf-engelleme/ bakmanı öneririm
-
IPCOP ile çalıştığı söyleniyor ancak deneme şansım olmadı.
iptables -I FORWARD -p tcp –dport 443 -m string --hex-string '|14 03 00 00 01 01|' -j DROP
-
Şimdi bildiğim kadarı ile freegate explorer ile çalışmakta eğer bir domain yapınız var ise kullanıcıların explorer değilde başka bir browser ile nete çıkmalarını sağlarsanız extra bir şey yapmadan freegate kullanmalarını yasaklaya bilirsiniz.