Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

MULTİWAN yapamadım

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 3.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      Seyfullah
      last edited by

Merhaba arkadaşlar ben birtürlü multiwan olayını gerçekleştiremedim. Bu konuda elinde türkçe bilgi veya döküman varsa veya açık bir şekilde anlatabilecek arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi acaba. Pazar günü denemdim ama bir türlü yapamadım. Wan tarafı takılı olunca internete çıkıyor. Wan tarafının ethernet kablosunu çıkartınca OPT1'e geçiyor ama internete çıkmıyor. Yapan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden  herkese teşekkür ediyorum.Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        ozanus
        last edited by

Selamlar,
        Yerinizde olsam, yapmak istediğiniz network şemasını çizer, pfsense konfigurasyonunu ve yaptığınız ayarları adım adım aktarır ve varsa faydalandığınız dökümanın adresini eklerdim soruya.

Böylelikle, varsa hatanızı bulmak yoksa doğru konfigurasyonu anlatmak için sizin ve yardımcı olmak isteyenler için inanılmaz kolay olur.
        –---------
        Multiwan için http://files.chi.pfsense.org/mirror/tutorials/policybased_multiwan/policybased_multiwan.pdf adresindeki döküman işinize yarayabilir.

Saygılar.

• S
          Seyfullah
          last edited by

Merhaba arkadaşlar network yapımızdan kısaca aşağıda bahsetti,m.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

MultiWan.jpg
          MultiWan.jpg_thumb

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

squid kullandığınız için opt1'i kullanamazsınız
            loadbalance/failover yapmak istiyorsanız squidi kullanmamanız gerek.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
              Seyfullah
              last edited by

tuzsuzdeli kardeşim dediklerinizi biliyorum. Ama yine çalıştıramadım.Şekildeki resimde ki gibi yapım var. Bunun için nasıl bir ayar ve sistem yapmalıyım. Pfsense sitesinden indirdim dökğmanı ama yinede yapamadım.Nerde yanlış yaptım bilmiyoru. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Probleminizi daha net tanımlayabilir misiniz ?
                Wan kablosunu çektiğinizde Wan'ı offline ve opt1'i online olarak görüyor musunuz ?
                Opt1 online iken İnternete bağlanılıp bağlanılmadığını kontrol ederken Squid'i devreden çıkarıyor musunuz ?
                Failover gatewaylerinizi oluşturdunuz mu ? (örnek resim ekledim)

fo.PNG
                fo.PNG_thumb

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                  Seyfullah
                  last edited by

tusuzdeli kardeş wan kısmında iken herşey normal internete çıkıyorum. Ama wan bacağının kablosunu çekince opt1 devreye giriyor ama internete çıkamıyorum.  opt1 online görünüyor. Sguid ve SquidGuard devre dışı bu işlem sırasında. Sizlerden ricam bu işi yapabileceğim açıklayıcı bir türkçe kaynak başka birşey değil.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.