Olmuyor allah olmuyor pfsense yedin bitirdin beni..
-
merhabalar nerdende bulaştım bu pf sense bilmiyorum benim yapı aşağıdaki gibidir.
3 tane interface'i olan bir xeon makinaya pfsense kurdum.
1. interface LAN olarak yapılandırdım ip adresi : 10.0.0.70
2. interface Default WAN portu yaptım ip adresi : 192.168.3.1
3. interface OPT1 WAN2 yaptım ip adresi: 192.168.2.1buraya kadar herşey normal kurulum tas tamam.. başka bir client makinaya 10.0.0.101 nolu ip yi vererek internete çıkıyorum,
bu uğraşlara load balance yapıp 8 +8 = 16 mbit internet kullanmak için giriştim. pfsense'in sitesindeki load balance.pdf dosyasındaki herşeyi yapıyorum ama olmuyor allah olmuyor.. ne load balance nede failover olmuyor kaç kere herşeyi factory default yapıp tekrar tekrar denedim ıh ıh olmuyor.
modemlerden 1 tanesi linksys, diğeri alcatel…. ve her ikiside ppoe modunda çalışıptırıp interfacelere yukardada belirttiğim gibi C klas bir ip aldırıyorum
yalnız şöyle bir tespitim var.
sürekli 2.interface yani wan1 portundan(192.168.3.1) internete çıkıyor. şöyleki, wan1 portunu "status" sekmesinden "interfaces" bölümünden release yapıp ip almamasını sağlıyorumki OPT1 WAN2 den internete çıkartmak için ama nafile çıkmıyor belli bir süre sonra wan portu tekrar ip alıyor ve o zaman internete çıkıyor. OPT1 WAN2 den daha internete çıkamadım. -
loadbalance ekranını bi yollayın bakalım.
ayrıca firewall Lan rules ekranlarını da yollarsanız iyi olur. -
Aynı sorun bende de mevcut kurulumu yaptım firewaal rule ları ekledım vs vs ama ethernet cektigımda wan 2 den cıkması gerekırken wan1 de wan 2 de down oluyor.
-
Sorduklarınız sanki PfSense 2 de yaşadığım problemlere yakın.. hangi versiyonu kullanıyorsunuz?
Normalde 1.2.3 release sürümünde öyle kolay ve temiz çalışıyorki bu işlemler çok az sorunla karşılaşılabiliniyor..
Benim tavsiyelerim kısaca şöyle (TuzsuzDeli arkadaşın da bana katılacağını düşünüyorum);
-Eğer içeri trafik yada port yönlendirme diye bir derdiniz olimayacaksa, çabucak hatları birleştirip hız görmek yani birleştirmek derdindeyseniz
wan ve opt bacaklarını mutlaka Dhcp olarak ayarlayın, yanlış anlamayın ama acemi iseniz uğraştırır static ayarlamak..
En kolayı ve hızlısı Dhcp ayarlayıp otomatik ip almasını sağlamak..
-İçeriye yönlendirme söz konusu olacaksa (daha kolay ve hızlı olacağından) wan bacağına PppOe ayarlayın o bacağın modemini bridge moda alın..
1.2.3 release için opt bacağını da PppOe ayarlamak mümkün değil ama onuda dhcp olarak bırakın..
Bu şekilde mis gibi kullanırsınız.. -
uzun bır aradan sonra pfsense le ugrasmaya tekrar karar verdım ama yıne nafıle bu sefer screen shotlarıda koyuyorum ben nerde hata yapıyorum..istegim su 8+8 mbit yuk dengeleme 80 tane pc ye hızmet vermek.
Uploaded with ImageShack.us
bu durumda mesela client bır makinadan google.com.tr yi pinglemeye baslıyorum ve pf sense makinasındakı wan1 ethernet kablosunu cekıyorum bakalım wan2 den ınternete cıkacakmı dıye ama cıkmıyor..wan1 kablosu cıkıkkene pfsense'ı reboot edıyorum pfsense acıldıgında pinglemeye baslıyor (ama hala wan1 kablosu cıkık)
boyle bır durum iste !! -
-
offff, ne bulursanız yazmışsınız kurallara :)
şimdi
firewall rules ekranındaki en üstteki kuralı en alta alın
geriye kalan üstteki 3 kuralı silin
böylece üstte httpsall olan kural, bir altında da heşeyi * olan kural kalsınşimdi en alttaki herşeyi * olan kuralın Gateway kısmını Wan1BalanceWan2 yapın
bu kadar.
-
calısmadı !!!!! hıcbır sekılde ınternete cıkamıyorum dedıgınız gıbı yaptıgımda
ayrıca o kuralları ben pfsense'ın loadbalance pdf ine bakarak yapmıstım.
-
rule oluştururken destination kısmında neden gateway leri yazıyorsunuz orayı any seçmeniz lazım
-
lostlostlost merhaba,
2 wan erişimin için pf üzerinde,
wan + opt1 dhcp'den ip almasında ve ip'leri static olarak ver.
Loadbalance yapılandırmasını tamamla ve monitor ip olarak modem ip'lerini gösterebilirsin.
status/loadbalance tabında hat durumlarını tekrar kontrol et.
daha sonra system / general tabında
Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN secili durumda ise kaldır.
Keyifli çalışmalar -
monitor IP olarak hiç bir zaman modem ip'sini yazmayın.
static ip kullanıyorsanız, telekomdan aldığınız gateway adresi
dinamik ip kullanıyorsanız telekomdan aldığınız DNS adreslerini kullanabilirsiniz.
ya da internette her daim açık olduğunu bildiğiniz bir makinenin ip'si.modem ip'sini kullanırsanız, modeminiz açık olduğunca, o hattı online görürsünüz, ama modemden sonraki kısımda bir sorun var ise, problem yaşarsınız