Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squidguard tan sonra ciddi bir yavaşlama sebebi nedir

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 2 Posters 3.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vgumus
      last edited by

arkadaşlar merhaba,

pfsense 1.2.3 üzerinde squid squidguard kullanmaktayım squidguard yükledikten sonra sistemde ciddi bir yavaşlama oluyor. squid guardı kaldırınca düzeliyor. blacklistleri güncelledim o konuda bir sorun yok. server ibm giriş seviyesi bir server 2 gb ram mevcut. sorunun neden kaynaklandığı ile ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

bir miktar yavaşlama olması doğal tabii,
        ancak bunun hissedilir derecede olması çok normal değil.

1-sistem çok log tutuyorsa, bu log tutma işlerini kısabildiğiniz kadar kısın
        2-squid'in cache management ayarları da bu noktada etken olabilir. disk ve memory replacement policy'lerine bi bakın, hangisi szze uygun ise onu seçin.
        3-forumda bahsi geçen performans için bootloader dosyası parametresinde yapılan değişkliği herhalde yapmışsınızıdır :)
        4-bu konu ile direkt alakalı olmamakla beraber, eğer local networkunuzde dns sorgulamalarını cache olarak tutabildiğiniz bir dns server var ise, squid'e dns server olarak bunu yazın.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• V
          vgumus
          last edited by

cevap için tşk ederim

sorun squidguardan blacklistten kaynaklanıyordu. komple paketleri silip tekrar download yapınca sorun düzeldi. squidguardı kaldırıp paketleri sildim tekrar yükledim.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.