Hdd Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar
Linux sunucumda bir sorun var bana yardımcı olabilirmisiniz makinede pfsense 1.2.3. surumu kurulu squid squidguard kurulu cok stabil bir şekilde öalışmaktaydı ancak System Overview baktıgımda hard diskin % 70 buldugunu ve 10 dakıkada bir %1 attıgını farkettim winscp yazılımı ile bağlanıp kontrol ettiğimde harddisk 5.0 gb bilgi oldugu gözüküyor. diskin 1 günde dolmasi cok garip üzerinde 1 tb disk takili başına gelen veya bir firkir verebilecek olan var mı
-
ssh ile cihaza baglandıktan sonra / dizinindeyken du -sh *
komutuyla hangi dizinin ne kadar oldugunu gorursun daha sonra log klasorunse artan surekli
tekrarlayan istegi bulmaya calis mesela squid icin
tail -f logdosyan
burda dikkatini ceker. -
evet sanırım squid içinde swapstate dosyası bu 750 gb yer kaplıyor bu neden olabilir
-
gereksiz logları kapatın.
firewall kurallarınızın yanındaki log seçeneği filan işaretli olabilir mi ? -
mrb /var/squid/cache/ altındaki swap.state dosyası şişmiş olabilir bunu sıfırlamak için
echo > swap.state yaparsan sorun gidecekdir.
kolay gelsin -
arkadaslar swap.state dosyasını sildim düzeldi arkadaşlar
-
Selam,
Squid CACHE miktarını default değeri olan 100 MB üzerine çıkardığında, bu problem ortaya çıkıyor.
Cache değerini 100 veya ~100 altında bir değere set edin. -
squid cache miktarını 100 olarak kullanırsanız, proxy özelliğinden nerdeyse hiç faydalanamazsınız.
ben 8000-12000 arası kullanıyorum. bir sorun yaşamadım. -
squid cache miktarını 100 olarak kullanırsanız, proxy özelliğinden nerdeyse hiç faydalanamazsınız.
ben 8000-12000 arası kullanıyorum. bir sorun yaşamadım.ben 75000 kullanıyorum 320GB disk var %60ı dolu :) sorun yok
-
ben 8000-12000 arası kullanıyorum. bir sorun yaşamadım.ben 75000 kullanıyorum 320GB disk var %60ı dolu :) sorun yok
offf, squid servisin ilk açılışı çok uzamıyor mu öyle ?
-
offf, squid servisin ilk açılışı çok uzamıyor mu öyle ?
evet Squid servisinin tam anlamıyla started olması biraz sürüyor zaten iş yerine erken vakitlerde geliyorum yolda gelirken cep telefonumla uzaktan makineye erişip reboot ediyorum geldiğimde açılmış ve bütün servisler started olmuş oluyor zaten 4 günde bir reboot ediyorum makineyi:)
-
neden öyle bir reboot ihtiyacı oluyor ?
bende 2 ay durmadan çalıştığı oluyor proxy'nin
hatta onun önünde bir tane de firewall ve vpn işlerini yapan pfsense var, onu sadece donanım değişkliği yapacaksak kapatıyoruz :) -
neden öyle bir reboot ihtiyacı oluyor ?
bende 2 ay durmadan çalıştığı oluyor proxy'nin
hatta onun önünde bir tane de firewall ve vpn işlerini yapan pfsense var, onu sadece donanım değişkliği yapacaksak kapatıyoruz :)memory usage sıfırlansın diye alışkanlıktır işte sunucularıda 2 haftada bir reboot ederim.
-
Pintiliğinde bu kadarı diyebilirmiyim :p :)
şaka şaka.. Aylarca re-start etmedim benimki ne aksırdı ne tıksırdı..
Memory yüksek takıp kafayı rahatlatmalı, böyle her ayrıntıyı düşünmek bünyeyi zorlamasın!?
Heleki türk insanının bünyesini :)
Saygılarımla ;) -
biraz da windowstan kalma bir alışkanlık bu reboot olayı.
maşallah pfsense'de hiç bir zaman donanımsal bir sınıra dayanmadım ben daha
azıcık ram, azıcık işlemci ile at gibi çalışıyor mübarek :)
daha geçen seneye kadar p2-350 bir makine kullanıyordum,
kesintisiz güç kaynağı ve jeneratör bağlı olduğundan, 5-6 ay hiç makinenin kapanmadığı olmuştur herhalde
en sonunda güç kaynağı sorun çıkarınca uğraşmayıp eldeki daha sağlam bir alete geçtim. yoksa 3 sene daha kullanırdım herhalde :) -
Pintiliğinde bu kadarı diyebilirmiyim :p :)
şaka şaka.. Aylarca re-start etmedim benimki ne aksırdı ne tıksırdı..
Memory yüksek takıp kafayı rahatlatmalı, böyle her ayrıntıyı düşünmek bünyeyi zorlamasın!?
Heleki türk insanının bünyesini :)
Saygılarımla ;)eheh gerçi makinede 2GB memory var 1 haftalık kullanımda %68i görüyor bende sorunsuz bie şekilde aylarca açık kaldığı olmustur ama alışkanlık işte :) ne zararı olabilirki reboot etmenin gerci son zamanlarda sadece servisleri restart ediyorum memory usage sıfırlanıyor %8e kadar düşüyor :) hadi kolay gelsin