Captive Portal ve wireless hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?
-
Merhaba 160 kullanıcısı olan bir yere pfsense kurmak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim bütün kullanıcılar kablosuz bağlanacak. 5 katlı bir bina ve yaklaşık 300-350 metre kare 5 tane airties veya zyxel in yüksek kapasiteli access pointleri kullanarak bağlantı kısmını çözebilir miyim? Bunun yanında 8 megabit adsl yeterli olur mu? Son olarakta wireless a bağlanan kişilerin nete girmeden önce captive portal ın sayfasından onlara açılan kullanıcı adı ve şifreyle girecek tamam ama aynı şifreyle birden fazla kişi bağlanabiliyor mu? Kullanıcıların girdikleri siteler kayıt altında tutulabilir mi? Site engellemeler için squid ve squidguard zaten kuracağım.
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler…
-
mrb binaya access pointleri uygun noktalara yerleştirelim bu cihazları bir switch üzerinde toplayalım pfsense lan bacagını bu switche gir ve captive portalı start edip bu şekilde kullanabilirsin .lan bacagı tarafında dhcp serverıda aktif edebilirsin…
-
peki log tutma işini nasıl halledebilirim? hangi kullanıcı adı hangi ip yi aldı hangi sitelere girdi şeklinde?
-
meraba kullanıcıların sabitmi olacak yoksa devamlı degisen kullanıcılarmı
mesala 1 kat kac m2 arlarda bolmeler varmı bunlar onemli kullanıcıların sabit bi yerde mi yoksa katların her yerinden mi girecekler her katta esit kullanıcılarmı olacak
-
yine squid+ligthsquid paketlerini kurman gerekiyor
-
@hasanfatih her kat 300-350 metre kare. 1 katta 30-35 kişi arası olacak. bölmeler var ama standart duvar ek bir izalasyon vs yok. normal bildiğimiz oda duvarı.
-
o zaman bence her kata 2 tane gibi dusun bence daha iyi olacaktır fazla kullanıcı baglanınca a.c ler catlayacaktır airtiesin 300 mps olanları var onlardan kullanabilirsin nede olsa turk malı kolay gelsin
-
access point olarak draytek kullanmanızı tavsiye ederim
-
AP için Linksys WRT-54GL tavsiye ederim gayet performanslı çalışıyorlar..
Farklı kullanıcı isimleri aynı şifre olabilir CP de sorun çıkartmaz.
Log'lama için Lightsquid IP resolve da IP seçili ise sadece kullanıcılarını IP lerine göre takip edebilirsin fakat kullanıcılar değişebiliyor sanırım anladığım kadarı ile o zamanda bu yöntem işinize yaramaz çünkü farklı kullanıcılar aynı IP yi alabilir buda logların kime ait olduğu tespit edemezsiniz.. -
kullanıcılar değişmeyecek. aynı kişiler kullanacaklar. CP yi inceledim kullanıcıya ip adresini nereden tanımlamam gerektiğini bulamadım. bu konuda yardımcı olurmusunuz
-
160 kullanıcı için 8mb adsl az gelir. Ama tabi günlük trafiğin ne olduğunu incelemek gerekir.
-
kullanıcılar değişmeyecek. aynı kişiler kullanacaklar. CP yi inceledim kullanıcıya ip adresini nereden tanımlamam gerektiğini bulamadım. bu konuda yardımcı olurmusunuz
cp den ip veremezsin diye düşünüyorum. ama dhcp den kullanıcıların mac adreslerine göre sabit bir ip atayabilirsin. bunuda loglasan yeterli olur.