Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Content Filter, Çalışmıyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 5 Posters 5.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aerkaya1
      last edited by

Squid ve SquidGuard kurdum. şu linkteki: http://www.hwturk.com/index.php/pfsense-icerik-filtreleme-content-filter/
      talimatlara göre içerik filtreleme yapmak istedim. Ancak yine giriyor sitelere.

Şu linkteki :http://www.hakanuzuner.com/index.php/tag/pfsense-msn-yasaklama
      talimatlara göre de MSN engellemek istedim. O da olmadı. MSN'ye de giriyor. Bir yerde eksik mi yapıyorum?

WAN Bacağına bağlı modemin ip'si 10.0.0.2
      WAN Bacağına satatik ip verdim: 10.0.0.9/8-Ağ geçidi:10.0.0.2;  olarak.
      LAN Bacağının ip'si 10.0.0.7

Kendi bilgisayarıma ip veriyorum: 10.0.0.201, ağ geçidine 10.0.0.7 yazıyorum. İnternete giriyor; ama engelleme falan yapamadım.
      Başka bir ayar falan gerekiyor mu?..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hasanfatih
        last edited by

meraba firewall rule den lan ruleye msn nin portunu kapatman lazım 1863

proxy filter dende su adresleri kapatman yeterli olacak

webmessenger.msn.com messenger.hotmail.com gateway.messenger.hotmail.com gateway.messenger.hotmail.com relay.data.edge.messenger.live.com gw.msnmessenger.akadns.net dp.msnmessenger.akadns.net ebuddy.com

• A
          aerkaya1
          last edited by

Onu da yaptım, ama olmadı:

• O
            Onur
            last edited by

Merhaba Proxy Server dan transparan proxy i seçip proxy port u 3128 yaptın mı?

• B
              b-yaz
              last edited by

imspector paketi kuruluysa kaldırıp yeniden dene…

• E
                efabilism
                last edited by

merhaba lan ile wan ip lokasyonları aynı olmaması gerekiyor farklı ip grupları tanımlayıp bu şekilde denermisin

• A
                  aerkaya1
                  last edited by

Problemi hallettim. Proxy server kısmında da yapmam gereken şeyler varmış. :http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2010/05/22/pfsense-squid-ve-squidguard-paketlerinin-kurulmas.aspx

Şimdi soracağım soru şu: Bilgisayarın donanımı hızımızı etkiler mi? Ben Pentium 4 3.0Ghz, 2Gb Ram, 80Gb Harddisk kullanıyorum. donanımın iyi olması, hızımı etkiler mi?

Diger bir soru: speedtest.net üzerinden hız testi yapıyorum. 8Mb'lik bağlantım direk modemden girnice hız testinde 7MB çıkıyor. Pfsense üzerinden bağlanıp teste yaptığımda 3.5 çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

• A
                    aerkaya1
                    last edited by

Hız testindeki problem benim hatam imiş. Hallettim.

(Nasıl çözdüğümü merak edenler için: Sistemimizde 2 tane modem var. Biri 4MB bağlantı hızına sahip, diğeri 8Mb. Pfsense 4mb olan modeme bağlı şu an. Sorun bu imiş. :D)

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.