Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Web Arayüze Erişemiyorum Yardım.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 3.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      Burak
      last edited by

selam arkadaşlar sitenize yeni üye oldum

uzun zamandır kullandığım pfsense sistemime web arayüzüne erişebiliyordum fakat artık erişemiyorum
      lan ip si 10.0.0.54 idi ping bile atıyorum nafile cevap alamıyorum
      pfsense ana ekranında ip'mi görüyorum 10.0.0.54 olarak wan ipmide görüyorum

sizce ne yapmalıyım nasıl erişebilirim

kendi ekranında reset filan var reset atsam ayarlarına yüm kurallarım gidermi nasıl bir çözüm bulabilirim
      ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        Ntldr_missing
        last edited by

selam
        benzer sorunla karşılaştım WAN bacağının ipsini yazarak girmiştim yada kosoldan 2nci seçeneği seçerek Set LAN IP Adress seçip LAN IP'yi yeniden tanımlamıştım sorun kalktı tabi subnet maska dikkat etmek gerek iç networkün hangi subnette ise onu seçmen gerek.

255.255.255.0=24 subnet
        255.255.0.0=16 subnet
        255.0.0.0=8 subnet
        şeklindedir.

• B
          Burak
          last edited by

@Ntldr_missing:

selam
          benzer sorunla karşılaştım WAN bacağının ipsini yazarak girmiştim yada kosoldan 2nci seçeneği seçerek Set LAN IP Adress seçip LAN IP'yi yeniden tanımlamıştım sorun kalktı tabi subnet maska dikkat etmek gerek iç networkün hangi subnette ise onu seçmen gerek.

255.255.255.0=24 subnet
          255.255.0.0=16 subnet
          255.0.0.0=8 subnet
          şeklindedir.

slm ustad oncelikle ip değiştirdim fakat yine aynı sorun devam ediyor ulaşamıyorum wan bacağını deneyeceğim şimdi bakalaım sonuç ne olacak eger oyle olursa yada olmaz ise buraya tekrar yazacağım ilgin için teşekkurler

• B
            Burak
            last edited by

@Burak:

@Ntldr_missing:

selam

255.255.255.0=24 subnet
            255.255.0.0=16 subnet
            255.0.0.0=8 subnet
            şeklindedir.

slm ustad oncelikle ip değiştirdim fakat yine aynı sorun devam ediyor ulaşamıyorum wan bacağını deneyeceğim şimdi bakalaım sonuç ne olacak eger oyle olursa yada olmaz ise buraya tekrar yazacağım ilgin için teşekkurler

arkadaşlar wan bacağından tekrar arayüze girerek statick route ayarlarını tekrar yapılandırarak eski lan ip  ile girebildim
            çok güzel bir platform burasaı herkese selamlar iyi forumlar.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.