Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

1.2.2 versiyonda multi wan

Turkish
    3
    6
    3267
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      Burak last edited by

arkadaşlar merhaba,

versiyon 1.2.2 pf sense var ben bu sisteme 3 tane ethernet bağladım ve biri Lan 'a  bağlı digeri ise adsl hat takılı 3 ncü ethernetede bir tane adsl hat bağlayıp iki adsl hattı birleştirip tek adsl hatmış gibi daha çok verim almak istiyorum

yai ben bunu multiwan olarak yapılabileceğini öğrendim fakat nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım

bilgisi olan varsa yardım edebilirmi
      şimdiden ilginiz için çok teşekkur ederim
      iyi forumlar.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx last edited by

Öncelikle 1.2.2 yi 1.2.3-release sürümüne güncellemenizi yada bu sürümün cd si ile yeniden yüklemenizi öneririm..
        Sonrasında forumun en eski ilk sayfalarına doğru bir uzanırsanız gerekli yardımları açıklamaları göreceksiniz..

Saygılarımla

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• B
          Burak last edited by

eyv ustad

şimdi pfsense 2.0 beta2 yi kurdum fakat iki adsl hattımı bu vresiyonda birşeltirmekistiyorum forumları karıştırdım ama bir türlü bulamadım gerekli bilgileri
          dip not : pfsensede yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

yapmak istediğim kurmuş olduğum pcde 3 adet ethernet kartı var 1 i lana bağlı diger ikisinede 2 adet farklı adsl hat bağlı olacak ama bu iki adet hat lana tek hatmış gibi hizmet verecek yapmak istedğim bu.

• tuzsuzdeli
            tuzsuzdeli last edited by

öğrenme aşamasındaysanız beta kurmayın
            1.2.3 versiyonunu kurun.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
              Burak last edited by

öğrenme aşamasındayım fakat multiwanı tarif edecek kimse yokmu :(

• C
                cemx last edited by

2.0 beta aşamasında olduğundan multiwan kısımları çok sağlıklı değil hala, 2-3 günümü harcadığım ve çok garip bir şekilde çözdüğüm sorunlarımı anlatsam konu dışına çıkarız.. Bence az da olsa ingilizceniz varsa aşşağıda linkini vereceğim PfSense ana sitesindeki Multi Wan la ilgili dökümanı adım adım okursanız gayet rahat kurarsınız.. 1.2.3 release versiyonunda multiwan kurulumu çok kolay ve temiz, siz bu aşamadayken yani başındayken bu işten soğumamak için 1.2.3 den başlayın devamında yardımcı oluruz merak etmeyin..

http://doc.pfsense.org/index.php/Multi_WAN_/_Load_Balancing

ayrıca tekrar hatırlatayım.. forumun eski ilk sayfalarında bazı arkadaşlarımız saolsunlar açıkladılar nasıl kurulduğunu loadbalance nasıl yapıldığını.. Lütfen yanlış anlamayın bilgi vermekten kaçınılmıyor..
                1. nedeni herkesin yeterince zamanının olmadığı bir iş yükü içindeyiz çoğumuz..
                2. nedeni sizin o başlardaki sayfalara gitmenizi sağlayarak henüz şimdi bilmediğiniz ama karşınıza mutlaka çıkabilecekleri o sırada okuyup konu hakında daha geniş bilgilenmenizi sağlayabilmek.
                3. nedeni de diyeceksinizki bütün bunları yazana kadar tarif edebilirdiniz. :) evet edebilirdim ama inanın beni ya da bizleri ilerde daha iyi anlayacaksınız ;)
                Siz elinizden geleni yapın biz nasılsa buralardayız

Saygılarımla..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• First post
                  Last post