Transparan modda Lightsquid raporu almam mümkün mü?
-
merhabalar squid i transparan modda kullanırsam lightsquid ile kimin nereye girdiğini takip etme imkanım yine olur mu?
-
olayı biraz daha açayım 1 tane multi wan için pfsense olacak ona gelen 80 port isteklerini squid olan pfsense yönlendirecek bu durumda isteğin ip adresi sanırım değişeceği için kimin girdiğini bulamayacağım gibi geliyor
-
multiwan pfsense'e gelen istekleri proxy'e yönlendirip ordan tekrar multiwan üzerinden mi nete çıkacaksınız ?
-
MultiWan PFSende (LAN)–-------(WAN)PFSense+Squid (LAN)------ Kullanıcılar
Eğer yapınız bu şekilde ise Squid in çalışığı pfsense de loglar tutulur ama yok @tuzsuzdeli nin dediği gibi bir yapı varsa durum biraz karmaşık
-
tuzsuzdeli aynı dediğin gibi ağ geçidi multi wan pfsense olacak ona gelen 80 nolu istekleri squid pfsense yollayacak squid de multi wan üzerinden internete. Transparan olmazsa yapıyor ama kimse ayar yapmadan direk log tutsun istiyorum önerisi olan varsa sevinirim
-
tuzsuzdeli aynı dediğin gibi ağ geçidi multi wan pfsense olacak ona gelen 80 nolu istekleri squid pfsense yollayacak squid de multi wan üzerinden internete. Transparan olmazsa yapıyor ama kimse ayar yapmadan direk log tutsun istiyorum önerisi olan varsa sevinirim
Transparan modda bunun yapılabileceğini sanmıyorum.
Ağdaki makinelere elle veya Group Policy ile proxy adresi girerek oluyor, ben o şekilde kullanıyorum.Sadece fikir olsun diye söylüyorum, squid'in upstream proxy özelliği de var. iki makineye de proxy kurup bu özellik kullanılarak haberleştirilirse ne olur ona da bi bakmak lazım