Pfsense vdsl 2 sorunu
-
sayın arkadaslar pfsenseyi kurdukdan sonra hiç bir paket yüklemeden captive portalda hız limiti ve kullanıcı adı şifreli girişi yaptım ama kullanıcı sayısı 20yi geçince makina ıp dağıtmıyor, 32 megabit vdsl2 ( speedtest'de 25 megabit ölçüyor) pfsense yüklü pcye bağladığımda download 7 megabit upload 0.6 megabite düşüyor. 100 dairelik öğrenci evinde tek bir pcden sistemi nasıl kurabilirim ek olarak hangi paketleri yüklemeliyim hangi ayarları yapmalıyım ve kaç megabitlik ne kadar hat bağlamalıyım hiç bir fikrim yok, tam açıklayıcı olmayabilir ama istediğiniz bölümün resmini ekleyebilirim
benim gibi acemiye yardım edecem çıkacakmı acaba :( -
32mb vdls zaten teoride maksimum 28.5mb hız sunar ki, siz de teslerde 25 görüyormuşsunuz, burda bi sorun yok.
tam olarak ne yapmak istedikleriniz yazarsanız, size yol gösterilir.
bence yapmanız gereken hiç captive portal ile filan uğraşmadan pfsense'i default kurun.
mac id'ye göre ip'de dağıtabilirsiniz -
şu an sistem bu vdsl2 hattını sorunsuz olarak bu ağa nasıl dağıtabilirim her kullanıcının sabit bir hızı olsun. Kullanıcıların birisi film indirirken baskasının hızını etkilemesin, ayrıca acces pointlerde şifre yoktur, olduğu zaman yan binalardan kullanılıyor, bu yüzden acces pointlerin şifresini kaldırdım captive portaldan her kullanıcıya şifre verdim.
sorun ıp dağıtımı çok zor oluyor.
-
Basit bir kurulum ve hızlı bir ayarla PfSense da "traffic shaper" özelliği gayet güzel işinizi görecektir diye düşünüyorum..
-
…hiç bir paket yüklemeden captive portalda hız limiti ve kullanıcı adı şifreli girişi yaptım ama kullanıcı sayısı 20yi geçince makina ıp dağıtmıyor...
Ethernet kartınız nedir?
-
Ip dağıtımı ile ilgili sorun deyince aklıma gelen şu,
DHCP'yi pfsense üzerinde yapılandırmışsanız, access pointlerin eğer varsa kendi üzerlerindeki dhcp serverları kapatın.
dhcp relay modu varsa onu seçin. -
…hiç bir paket yüklemeden captive portalda hız limiti ve kullanıcı adı şifreli girişi yaptım ama kullanıcı sayısı 20yi geçince makina ıp dağıtmıyor...
Ethernet kartınız nedir?
asus marka ama modelini şu an bilmiyorum
-
Ethernet kartınız nedir?
asus marka ama modelini şu an bilmiyorum
10/100/1000 Mbps Tenda PCI Ethernet Kartı ya da TP-Link TG-3269 32 bit Gigabit PCI Ethernet Kartı ile tekrar denemeni tavsiye ederim.
-
etherneti swichleri değiştirdim sorun kalmadı gibi ama 5 dakikada bi sadiselik kesinti oluyor nette takılanlar anlamıyor ama msnde kopuyor :S yine ne oldu acaba pfsense değilde endian ıpcop felan mı denesem. ???
-
pfsense i bridge modda çalıştırabilirsin, yani modemden ip almak yerine adsl kullanıcı adı ve şifreni pfsense e ekle.
-
bu nasıl olacak çok araştırdım birşey bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
-
bu arada bi anlık sinirle vdsl2 modemi kaldırıp yere vurdum, 8 megabit adsl vdsl 32den kat kat ve daha sorunsuz çalışıyor
-
Güzel çözüm :D
-
bu arada bi anlık sinirle vdsl2 modemi kaldırıp yere vurdum, 8 megabit adsl vdsl 32den kat kat ve daha sorunsuz çalışıyor
bizde de 8megabit kullandığımız hatlardan birinde çok sıkıntı yaşıyorduk. onu 6.8 megabit civarında bir hıza düşürttük, şu an 8'den daha stabil çalışıyoruz :)
-
tuzsuzdeli abi çok sağolasın ::) sayende büyük bi yükten kurtuldum :)
-
tuzsuzdeli abi çok sağolasın ::) sayende büyük bi yükten kurtuldum :)
Eyvallah kardeş
Elimizden geldiğince :) -
abi ethernetlerde sorun yokmus ;D kat kat kabloları çekip denediğimde a bloğun iki katı devreye girdiğinde sistemin bozulduğunu gördüm sanırım kablolarında yada ap lerde sorun var 8)