Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive portal ve dns sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 4.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      CeaSeR
      last edited by

Selamlar (tekrardan)

pfsense kurulu bir sitemde captive portal servisini aktif ederek sorunsuz şekilde kullanıyorum ancak,
      terminaller bağlandığında kendi yerel ağ ayarlarında herşey otomatik ise (otomatik ip adresi - otomatik dns) kullanıcılar captive portal karşılama ekranı gelirken, eğer kullanıcı dns adreslerini kendisi tanımlamışsa captive portal karşılama ekranı (kullanıcı adı ve şifre soran ekran) gelmiyor haliyle terminal internete çıkış sağlamıyor.

bu sorun olması gereken bir sorun mudur ? yoksa bir çözümü var mıdır ? teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

O sorun ne yazıkki öyle bir durum..
        Sanki birazda güvenlik amacıyla kalmış bir şey, yani sorun saymasak da olur ;)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• C
          chag
          last edited by

o sorunu bende yaşıyorum ve türkiye'de dns değiştirmemizin nedeni %90 youtube vb.
          peki pfsense de dns değiştirsek az da olsa çözüm olmaz mı? tabii bu durumda kişilerin kendi host dosyalarını değiştirmesi işe yararmı emin değilim. daha 3-4 gün oldu pfSense geçeli ama dediğim şekilde bir çözüm olabilir diye sanıyorum. yine de eski kullanıcıların yorumlarını duymak isterim.

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

@chag:

o sorunu bende yaşıyorum ve türkiye'de dns değiştirmemizin nedeni %90 youtube vb.
            peki pfsense de dns değiştirsek az da olsa çözüm olmaz mı? tabii bu durumda kişilerin kendi host dosyalarını değiştirmesi işe yararmı emin değilim. daha 3-4 gün oldu pfSense geçeli ama dediğim şekilde bir çözüm olabilir diye sanırım. yine de eski kullanıcıların yorumlarını duymak isterim.

Kullanıcı tarafında değil de, pfsense üzerinde bu bahsettiğiniz dns'leri yazarsanız daha kolay olur sizin için.
            Bahsi geçen siteler için şu an 8.8.8.8 problemsiz çalışıyor benim networkde. Herhangi bir yerde hosts dosyalarında bir değişiklik de yapmadım.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
              cemx
              last edited by

Katılıyorum, en kolayı PfSense üzerinden değiştirmek.. bende öyle kullanıyorum..
              -System / General Setup Bölümündeki Dns bilgileri kısmını doldurun, altındaki -Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN kutucuğundaki onayı kaldırın,
              yeniden başlattıktan sonra dns leri Pf üzerinden çözdüğünü ve youtube gibi sitelere erişildiğini göreceksiniz..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• C
                chag
                last edited by

pfSense ile çok alakalı olmasa da diğer yöntem de modem üzerinden değiştirmek.
                ben pfSense de değiştirince işe yaramadı ama modem'e ekleyince sorun çözüldü.

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

@chag:

pfSense ile çok alakalı olmasa da diğer yöntem de modem üzerinden değiştirmek.
                  ben pfSense de değiştirince işe yaramadı ama modem'e ekleyince sorun çözüldü.

Sizinkisi tesadüf olmuş.
                  pfsense'de de değiştirseniz olur.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.