Multiwan Opt1 kopması-Fikri olan?



  • arkadaşlar pfSense 1.2.3 sürümünü ilk kurduğumda da, sonradan ek paketler eklediğimde de sorun vardı. sorun şu ki load balance çok iyi çalışıyor fakat bir süre sonra (bazen 10 dakika bazen 8 saat) Opt1(superonline) bağlantısı serverdan düşüyor. Modem airties rt-204 ve serverdan düştüğünde modemi başka bilgisayara tek başına bağladığımda hala internetin olduğunu görüyorum. modeme restart atsam da atmasam da server reboot edilmeden load balance geri gelmiyor. bikaç çözüm denedim ama sonuç alamadım.
    1- sorun ethernet kartından olabilir diye başka bir ethernet kartını taktım (linksys marka ve uyumlular arasında)
    2- modemlerin yerlerini ve ip lerini deiştirip wan'ı(ttnet) opt1 ethernet kartına, opt1'i(superonline) de wan kartına bağladım.böyle yapınca da wan'da kopmalar başladı ve çözüm hala serverı reboot etmek.

    sırada yapmayı düşündüğüm şey modemlerin ISP bağlantılarını değiştirip rt-204'e ttnet diğer modem'e(linksys WAG54G2) superonline bağlantısını vermek. bu da olmazsa modemi vey ISP yi dieştirmem gerekcek ki hiç bi sonuç almama ihtimalini de düşününce belki benden başka biri de benzer sorun yaşamıştır diye bi forum'a bakayım dedim.

    Fikri olan ya da çözümü bilen varsa çok makbule geçer.

    edit: sorun trafik çok yoğunlaştığında olmakta. maalesef en sonunda yeterince beklersem wan'daki ttnet bağlantısının da koptuğunu görmüş oldum. tabii aralarında 4 saat kadar fark oldu.



  • kullandığınız bilgisayarı oluşturan donanımın marka modellerini bir yazar mısınız.



  • model bilgisini belirtmeme sayende gerek kalmadı. biraz araştırınca anakarttan kaynaklı olabileceğini buldum. onu değiştirince de sorun çözüldü. teşekkürler ilgimi diğer tarafa çektiğin için.

    bu arada sonradan benzeri sorun yaşayanlar için
    "watchdog timeout" ve "tx treshold" uyarıları veriyordu. onlarla alakalıymış başta belirtmeyi unutmuşum.


Log in to reply