Redirect URL Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar. pfSense' uzun zamandır inceliyorum ve en sonunda kurdum. acemiyiz tabi daha:) Şu anda ihtiyacımız olan kadarıyla kullanıyorum. Bir kaç sorunum var umarım yardımcı olursunuz. 1. si şu:
youtube.com domainini Destionation oluşturarak yasakladım. youtube.com' a girmek isteyenleri bir adrese yönlendirmek istiyorum.(BU adres şirketimizin web sitesi üzerinde hazırlamış olduğum bir html sayfası) yönleniyor ancak aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi image görünmüyor.
Uploaded with ImageShack.us
oysaki URL'i direkt browser' a yazdığımda adrese ulaşabiliyorum. Aşağıdaki gibi
Yönlendirlen sitede 2 adet image var. bir çizgiler(cizgi.jpg) birde ortadaki kırmızı fonlu uyarı(Uyari_EN.jpg). bunu neden belirtiyorum, çünkü pfSense üzerindeki Proxy filter SquidGuard: Log > Blocked URL's Log da şöyle bir loglama var.
Benim bu logtan anladığım youtube.com un altında bu image' ları arıyor. Ancak sayfa başlığı geliyor. Yukarıda Access Denied yazıyor :S(BU BENIM HAZIRLADIĞIM html' nin BAŞLIĞI). Neyse uzatmadan bu sorunun çözümünü bilen ya da çözüm üretebilecek arkadaşlardan yanıtları bekliyorum. Diğer sorularımıda forumda bulmazsam bu konu altında yazarım. Şimdiden çok sıkmıyim sizi:) Teşekkürler….
-
ilgili yer ile alakalı squidguard ayar ekranlarınızı yollar mısınız
-
Tabi ki… 2 image olarak atıyorum....
1.
Redirect modlarını değiştirdim denedim ama gene olumlu sonuç alamadım. Transparent proxy kullanıyorum bununla ilgili bir problem olabilir diye düşündüm, gittim iptal ettim manuel proxy girdim denedim gene aynı sonucu aldım, hadi dedim bizim sayfayı boşver gitsin my.com' a yönlensin dedim gene başlık geldi hiç bişi gelmedi… bu arada cevabınız için teşekkür ederim. -
?? Arkadaşlar yok mudur çözümü bu durumun ?
-
Orda seceneklerde move yada found secersen istegin oluyor.. birde bunu siteye yonlendirmek yerine. kendi root un altına atıp link verir isen daha hizli tepki verecektir. ben oyle yapiyorun cunkii.. kolay gelsin..
-
Enteresan, daha önce denemiştim redirect mode ları sonuç alamamıştım. şimdi siz yazdıktan sonra tekrar denedim başarılı oldu. sanırım daha önce gözümden kaçan bir şeyler oldu. ya da kafam iyice dolmuştu. Neyse, Move yaptıktan sonra oldu. Teşekkürler, çok sağolun. Şu anda sitemize yönleniyor ama zaman içerisinde şirket içindeki bir web server a yönlendireceğim. geçici bir çözüm şu anda… tekrar teşekkürler...
-
Merhaba arkadaşlar. pfSense' uzun zamandır inceliyorum ve en sonunda kurdum. acemiyiz tabi daha:) Şu anda ihtiyacımız olan kadarıyla kullanıyorum. Bir kaç sorunum var umarım yardımcı olursunuz. 1. si şu:
youtube.com domainini Destionation oluşturarak yasakladım. youtube.com' a girmek isteyenleri bir adrese yönlendirmek istiyorum.(BU adres şirketimizin web sitesi üzerinde hazırlamış olduğum bir html sayfası) yönleniyor ancak aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi image görünmüyor.
oysaki URL'i direkt browser' a yazdığımda adrese ulaşabiliyorum. Aşağıdaki gibi
Yönlendirlen sitede 2 adet image var. bir çizgiler(cizgi.jpg) birde ortadaki kırmızı fonlu uyarı(Uyari_EN.jpg). bunu neden belirtiyorum, çünkü pfSense üzerindeki Proxy filter SquidGuard: Log > Blocked URL's Log da şöyle bir loglama var.
Benim bu logtan anladığım youtube.com un altında bu image' ları arıyor. Ancak sayfa başlığı geliyor. Yukarıda Access Denied yazıyor :S(BU BENIM HAZIRLADIĞIM html' nin BAŞLIĞI). Neyse uzatmadan bu sorunun çözümünü bilen ya da çözüm üretebilecek arkadaşlardan yanıtları bekliyorum. Diğer sorularımıda forumda bulmazsam bu konu altında yazarım. Şimdiden çok sıkmıyim sizi:) Teşekkürler….
merhaba,
Yönlendireceğin adres kısmına www olmaksızın adresi gir kaydet olması gerek yani http://yonlendirilenadres.com/hata/hatamesaji.html
şeklinde girebilirsiniz.
şöyle bir durum var yönlendirilen linkte www kısmı varsa sayfa tam olarak açılmıyor açılsada resimler vs içeriğindeki linkle çalışmıyor ama yukarıdaki belirttiğim formatta girildiğinde sorunsuz redirect oluyor
kolay gelsin.