Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Redirect URL Sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 6.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      josjosjos
      last edited by

Merhaba arkadaşlar. pfSense' uzun zamandır inceliyorum ve en sonunda kurdum. acemiyiz tabi daha:) Şu anda ihtiyacımız olan kadarıyla kullanıyorum. Bir kaç sorunum var umarım yardımcı olursunuz. 1. si şu:
      youtube.com domainini Destionation oluşturarak yasakladım. youtube.com' a girmek isteyenleri bir adrese yönlendirmek istiyorum.(BU adres şirketimizin web sitesi üzerinde hazırlamış olduğum bir html sayfası) yönleniyor ancak aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi image görünmüyor.

Uploaded with ImageShack.us

oysaki URL'i direkt browser' a yazdığımda adrese ulaşabiliyorum. Aşağıdaki gibi

Yönlendirlen sitede 2 adet image var. bir çizgiler(cizgi.jpg) birde ortadaki kırmızı fonlu uyarı(Uyari_EN.jpg). bunu neden belirtiyorum, çünkü pfSense üzerindeki Proxy filter SquidGuard: Log > Blocked URL's Log da şöyle bir loglama var.

Benim bu logtan anladığım youtube.com un altında bu image' ları arıyor. Ancak sayfa başlığı geliyor. Yukarıda Access Denied yazıyor :S(BU BENIM HAZIRLADIĞIM html' nin BAŞLIĞI). Neyse uzatmadan bu sorunun çözümünü bilen ya da çözüm üretebilecek arkadaşlardan yanıtları bekliyorum. Diğer sorularımıda forumda bulmazsam bu konu altında yazarım. Şimdiden çok sıkmıyim sizi:) Teşekkürler….

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

ilgili yer ile alakalı squidguard ayar ekranlarınızı yollar mısınız

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• J
          josjosjos
          last edited by

Tabi ki… 2 image olarak atıyorum....
          1.

Redirect modlarını değiştirdim denedim ama gene olumlu sonuç alamadım. Transparent proxy kullanıyorum bununla ilgili bir problem olabilir diye düşündüm, gittim iptal ettim manuel proxy girdim denedim gene aynı sonucu aldım, hadi dedim bizim sayfayı boşver gitsin my.com' a yönlensin dedim gene başlık geldi hiç bişi gelmedi… bu arada cevabınız için teşekkür ederim.

• J
            josjosjos
            last edited by

?? Arkadaşlar yok mudur çözümü bu durumun ?

• D
              davit
              last edited by

Orda seceneklerde move yada found secersen istegin oluyor.. birde bunu siteye yonlendirmek yerine. kendi root un altına atıp link verir isen daha hizli tepki verecektir. ben oyle yapiyorun cunkii.. kolay gelsin..

• J
                josjosjos
                last edited by

Enteresan, daha önce denemiştim redirect mode ları sonuç alamamıştım. şimdi siz yazdıktan sonra tekrar denedim başarılı oldu. sanırım daha önce gözümden kaçan bir şeyler oldu. ya da kafam iyice dolmuştu. Neyse, Move yaptıktan sonra oldu. Teşekkürler, çok sağolun. Şu anda sitemize yönleniyor ama zaman içerisinde şirket içindeki bir web server a yönlendireceğim. geçici bir çözüm şu anda… tekrar teşekkürler...

• N
                  Ntldr_missing
                  last edited by

@josjosjos:

Merhaba arkadaşlar. pfSense' uzun zamandır inceliyorum ve en sonunda kurdum. acemiyiz tabi daha:) Şu anda ihtiyacımız olan kadarıyla kullanıyorum. Bir kaç sorunum var umarım yardımcı olursunuz. 1. si şu:
                  youtube.com domainini Destionation oluşturarak yasakladım. youtube.com' a girmek isteyenleri bir adrese yönlendirmek istiyorum.(BU adres şirketimizin web sitesi üzerinde hazırlamış olduğum bir html sayfası) yönleniyor ancak aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi image görünmüyor.

oysaki URL'i direkt browser' a yazdığımda adrese ulaşabiliyorum. Aşağıdaki gibi

Yönlendirlen sitede 2 adet image var. bir çizgiler(cizgi.jpg) birde ortadaki kırmızı fonlu uyarı(Uyari_EN.jpg). bunu neden belirtiyorum, çünkü pfSense üzerindeki Proxy filter SquidGuard: Log > Blocked URL's Log da şöyle bir loglama var.

Benim bu logtan anladığım youtube.com un altında bu image' ları arıyor. Ancak sayfa başlığı geliyor. Yukarıda Access Denied yazıyor :S(BU BENIM HAZIRLADIĞIM html' nin BAŞLIĞI). Neyse uzatmadan bu sorunun çözümünü bilen ya da çözüm üretebilecek arkadaşlardan yanıtları bekliyorum. Diğer sorularımıda forumda bulmazsam bu konu altında yazarım. Şimdiden çok sıkmıyim sizi:) Teşekkürler….

merhaba,

Yönlendireceğin adres kısmına www olmaksızın adresi gir kaydet olması gerek yani http://yonlendirilenadres.com/hata/hatamesaji.html
                  şeklinde girebilirsiniz.
                  şöyle bir durum var yönlendirilen linkte www kısmı varsa sayfa tam olarak açılmıyor açılsada resimler vs içeriğindeki linkle çalışmıyor  ama yukarıdaki belirttiğim formatta girildiğinde sorunsuz redirect oluyor
                  kolay gelsin.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.