Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

FTP Sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 5 Posters 7.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      b-yaz
      last edited by

Merhaba arkadaşlar pfsense kurulu bir networkte kullanıcılar dışarıdaki bir ftp sunucuya bağlanamıyorlar. Kullanıcı adı ve şifre giriliyor tüm bunları kabul ediyor ancak sonrasında klasör listesi alınamadı hatası veriyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        davit
        last edited by

aşagıdaki link i incelersen sana yardımcı olacaktır arkadasım..

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,25990.0.html

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

ilgili başlıkları inceleyiniz,
          foruma soru sormadan önce forum içinde arama seçeneklerini kullanmaya çalışın.
          Yanlış anlaşılmasın ama, hem gereksiz kalabalık yapmamış olursunuz, hem de sorunuza daha çabuk çözüm bulmuş olursunuz.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,25990.0.html
          http://forum.pfsense.org/index.php/topic,20619.0.html
          http://doc.pfsense.org/index.php/FTP_Troubleshooting

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
            b-yaz
            last edited by

Teşekkürler ama bu ayarları en başta denedim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim. Zaten google aramasında bile yine bu linkler çıktı karşıma. Filezilla kullanıyorum, filezillanın bile ayarlarını değiştirmeyi denedim yine de klasörler listelenemedi hatası alıyorum

• B
              b-yaz
              last edited by

2.0 Beta4 sürümünü kurdum FTP sorunu bu sürümde halledilmiş. Bu sürümle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşayan varsa aktarabilir mi? Büyük ihtimalle bu sürümü kullanacağım. Kullanılacak networkte yaklaşık 10-12 PC var.

• C
                cemx
                last edited by

2.0 beta 4 de evet bu sıkıntı halledilmiş.. Ne yazıkki eskisinde (1.2.3 release) bazı ftp server'lar için kesin çalışan bir standart yok.. Sadece eğer ftp serverlar sizin ise ve eğer passive portlarınızı ayarlayabileceğiniz bir server ise birşeyler yapma şansınız var ama yabancı server'lara bağlanmaya çalışıyorsanız ne müdahale edemiyorsanız ne yazıkki en güzeli 2.0 versiyonunu kullanmanızı tavsiye edebilirim..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

1.2.3 release için, daha önce burada yazılmış olan çözüm kesin çözümdür. ftp'yi çok sıklıkla kullanırım, bağlanamadığım bir site olmadı.
                  o yüzden standart çözüm olarak kabul edilebilir.
                  sorun yaşanan örnek ftp sitesi verirseniz onları da test ederim.

2.0beta, ftp konusunda sorunsuz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
                    b-yaz
                    last edited by

@tuzsuzdeli:

1.2.3 release için, daha önce burada yazılmış olan çözüm kesin çözümdür. ftp'yi çok sıklıkla kullanırım, bağlanamadığım bir site olmadı.
                    o yüzden standart çözüm olarak kabul edilebilir.
                    sorun yaşanan örnek ftp sitesi verirseniz onları da test ederim.

2.0beta, ftp konusunda sorunsuz.

Aslına bakarsanız 2.0Beta4 kurduğumda bağlantı kuruyor klasörleri listeliyor ama bu forumda anlatılan ne varsa tek tek denediğim halde daha ileri gitmedi, yani listelenen ana dizindeki klasörlerin içeriklerini göremedim, dosya gönderip alamadım. Bu şekilde kalakaldı yani. Bende forumdaki bir mesajdan hareketle sorunu başka yoldan çözdüm.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,28847.msg151143.html#msg151143

2.0Beta4ü kurdum; squid kurmadan önce ftp programını açıp dosya transferi yaparak ftpyi canlı tuttum. O esnada squid kurulumunu başlattım ve sorunsuz bi şekilde hem squid kuruldu hem de FTP çalıştı. Yeniden başlattım halen de çalışmaya devam ediyor…

• C
                      cemx
                      last edited by

Allahım yaa aynı şey neden Fortigate'de olmuyor yada bir başkasında, ömrümü yedin PF :)p Garipliklerden bulduğumuz çözümlere bakın.. :P Eksiklikler den bahsetmiyorum bile.. ama yinede güzeldir severiz kendilerini.. :P Eh gülü seven de dikenine katlanıyor.. ;)

• M
                        muharrem
                        last edited by

Arkadaşım şuanda filezilla ile ftp sunuculara bağlanıyorum.Herhangi bir sorun yok.

FTP Helper    Disable the userland FTP-Proxy application    bu ayarı kontrol etmelisin işaretli olmamalı.

• C
                          cemx
                          last edited by

-Biliyorum teşekkür ederim..
                          -Bazı Ftp server'lar only port 21 şeklinde kurulmuş ve ayarlanmış ise Ftp helper işe yaramıyor..

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.