Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Concol ekranını sifreşleme yapılabilirmi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 4 Posters 4.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      davit
      last edited by

merhabalar arkadaslar. tuhaf bir sorum olucak bu pfsense deki siyah konsol ekranını sifreleme gibi bir olanagımız varmı . yani cunki eger monitor baglı ise birisi gelip numaralara basıp bu sistemle oynaya bilir . bilmiyorum yoktur sanırım forumlarda rastlamadım ama yinede sorma geregi duydum tşkler simdiden..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        Ntldr_missing
        last edited by

@davit:

merhabalar arkadaslar. tuhaf bir sorum olucak bu pfsense deki siyah konsol ekranını sifreleme gibi bir olanagımız varmı . yani cunki eger monitor baglı ise birisi gelip numaralara basıp bu sistemle oynaya bilir . bilmiyorum yoktur sanırım forumlarda rastlamadım ama yinede sorma geregi duydum tşkler simdiden..

Merhaba,

19" Rack mount. 8li KVM Swich kullanıyorum sunucular arasında geçiş için bu cihazın ayalarını yaptığınızda diyelim 10dk boyunca aktif olan pcde yada sunucuda hiçbir hareket yok hemen o esnada sizin belirlediğiniz şifreyi soruyor şifreyi girmeden sunucu ekranına geçirttirmiyor :) makinenin screenshootunu alıp kilit koyuyor ürün bu http://www.cimri.com/eusso-eu-uks8108-ro-8-port-osd-kvm-switch 1 yıldır kullanıyorum çokta başarılı

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

bir kişi konsol ekranınıza ulaşabiliyorsa, buraya şifre koymanız, güvenliğinizi ne kadar arttırabilir, bunu da bi düşünmek lazım.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• D
            davit
            last edited by

sonucta burasi bir bilgi işlem odası diyelim birisi geldi buraya girdi . o anlamda ulaşmak yani dışardan birisinin consol ekranına baglanmak gibi degil.. sonucta pf ekranı monitor oldugu icin sürekli acık ve gorune bilen birsey oldugu icin sormuştum.. yinede tşkler arkadaslar..

• N
              Ntldr_missing
              last edited by

monitörsüz kullanın bence, aylardır pfyi monitöre bağlamıyorum konsol ve arayüz logları herseyi gösteriyor

• B
                b-yaz
                last edited by

System->Advanced Menüsünden Password protect the console menu seçeneğini işaretleyin. Monitör takan olursa kullanıcı adı ve şifre soracaktır. Kullanıcı adı root, şifre pfsense şifreniz.

• D
                  davit
                  last edited by

teşekkür ederim b_yaz istedigim sey bu idi kolay gelsin..:)

• B
                    b-yaz
                    last edited by

@davit:

teşekkür ederim b_yaz istedigim sey bu idim kolay gelsin..:)

Rica ederim…

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.