Concol ekranını sifreşleme yapılabilirmi
-
merhabalar arkadaslar. tuhaf bir sorum olucak bu pfsense deki siyah konsol ekranını sifreleme gibi bir olanagımız varmı . yani cunki eger monitor baglı ise birisi gelip numaralara basıp bu sistemle oynaya bilir . bilmiyorum yoktur sanırım forumlarda rastlamadım ama yinede sorma geregi duydum tşkler simdiden..
-
merhabalar arkadaslar. tuhaf bir sorum olucak bu pfsense deki siyah konsol ekranını sifreleme gibi bir olanagımız varmı . yani cunki eger monitor baglı ise birisi gelip numaralara basıp bu sistemle oynaya bilir . bilmiyorum yoktur sanırım forumlarda rastlamadım ama yinede sorma geregi duydum tşkler simdiden..
Merhaba,
19" Rack mount. 8li KVM Swich kullanıyorum sunucular arasında geçiş için bu cihazın ayalarını yaptığınızda diyelim 10dk boyunca aktif olan pcde yada sunucuda hiçbir hareket yok hemen o esnada sizin belirlediğiniz şifreyi soruyor şifreyi girmeden sunucu ekranına geçirttirmiyor :) makinenin screenshootunu alıp kilit koyuyor ürün bu http://www.cimri.com/eusso-eu-uks8108-ro-8-port-osd-kvm-switch 1 yıldır kullanıyorum çokta başarılı
-
bir kişi konsol ekranınıza ulaşabiliyorsa, buraya şifre koymanız, güvenliğinizi ne kadar arttırabilir, bunu da bi düşünmek lazım.
-
sonucta burasi bir bilgi işlem odası diyelim birisi geldi buraya girdi . o anlamda ulaşmak yani dışardan birisinin consol ekranına baglanmak gibi degil.. sonucta pf ekranı monitor oldugu icin sürekli acık ve gorune bilen birsey oldugu icin sormuştum.. yinede tşkler arkadaslar..
-
monitörsüz kullanın bence, aylardır pfyi monitöre bağlamıyorum konsol ve arayüz logları herseyi gösteriyor
-
System->Advanced Menüsünden Password protect the console menu seçeneğini işaretleyin. Monitör takan olursa kullanıcı adı ve şifre soracaktır. Kullanıcı adı root, şifre pfsense şifreniz.
-
teşekkür ederim b_yaz istedigim sey bu idi kolay gelsin..:)
-