SSH BAĞLANTI SORUNU
-
2 adet PFsense server kullanıyorum.
Bir tanesine sorunsuz olarak winscp ile bağlanabiliyorum.Ancak diğer server' a bir türlü bağlanamadım. 2 serverda da aynı hardware var.
Her ikisinde de " Enable Secure Shell" aktif. Port standart(22). Lan tarafındaki Rule' da izinli.Problemli olana WinSCP kullanarak bağlanmaya çalıştığımda, program patlıyor. Başka bir program daha vardı, adı şu an aklıma gelmedi. Onda da aynı durum oldu.
Var mı bir tavsiyesi olan ?
-
Lan tarafında niye / nasıl bir kural var ?
-
Olasılık dahilindeki tüm problemleri elemek açsısından, bağlanmaya çalıştığım userın ip için .. (gerekli omadığını biliyorum, ancak tüm ihtimallere karşı tanımladım.)
-
gözden kaçmış olabilir belki sadece öneridir benimki. kullanıcı adı olarak root yazmanız gerekli… buna dikkat etmissinizdir mutlaka. ama ben genede hatırlatmak istedim.
-
Evet kullanıcı adı, root.
-
2.pfsense aynı networkdemidir ve yapı hakkında bilgi verebilirmisiniz ihtimal ip yapılandırmasından olabilir subnet ile ilgili olabilir yada şunu deneyebilirsin winscp ile baglanmaya çalıştıgında pfsense consol dan dmesg komutunu çalıştırıp hata olarak ne veriyor buna bir bakın bizimle paylaşırsanızda sorunu çözebiliriz
-
Server' ı yeniden kurdum, tüm ip yapılandırması ve ayarları aynı şekilde.
Çalıştı.
Anlamadım.Yine de teşekkürler.