Kablo modem, router ve pfsense kurulumu nasıl yapmalıyım?
-
Merhabalar.
Şirket yapımız aşağıdaki diyagramdaki gibi.
Yapmak istediğim şey, loglama (Şirket çalışanlarına bildirisi yapıldı bile). Zaten donanımsal firewall ve router olduğu için gerek o özelliklere gerek yok.
Elimdeki Terminal Server kapasitesinin çok çok altında çalışıyor. Normalde 2-3 kullanıcı ancak bağlı olur. File Server'ı aktif olarak kullanıyoruz. Terminal Server'ı değerlendirmek amacıyla üzerine sanal makine kurdum, onun üzerine de pfsense fakat ağ konularındaki bilgim yetersiz olduğu için ayarları yapamadım.
dün akşam birkaç farklı konfigürasyon denedim. ilk olarak şunu:
Buradaki sorunum, kablo modem hiçbir şekilde ip alamadı. Kablo modemi ilk kurarken çok sorun yaşamıştım, o zaman öğrendim ki, ip aldığınız konfigurasyonu değiştirince (örneğin modemi başka bilgisayara takınca) yeni ip alıyosunuz. bizim ip statik olduğu için yenisini de alamadı, uydunet'ten birilerine ulaşıp ip'yi boşa da çıkaramadım. Sonuç olarak TS internete bile çıkamadığı için bu konfigurasyonu iptal etmek zorunda kaldım ve şunu denedim:
burada da cisco ayarlarını ve muhtemelen server'daki bağlantı ayarlarını düzgün yapamadığım için TS internete çıkabildi fakat diğer makineler çıkamadı.
bunun üzerine şu konfigurasyonu yaptım:
Yine ayar kaynaklı bir sorun sanırım, TS internete çıkabiliyoken diğer makineler çıkamadı.
Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmam gerekir fikir verebilen olursa çok sevinirim.
Teşekkürler. -
en alttaki konfigürasyon + smoothwall'la sorunumu çözdüm arkadaşlar. Sadece firewall'ı farklı bir ip bloğuna aldım, switchle aynı blokta olunca yapamadım.